Uutiset

Isyysloma piteni merkittävästi vuodenvaihteessa

Viimeisillään raskaana olleiden naisten puolisot jännittivät vuoden viimeisinä päivinä, malttaisiko uusi tulokas pysyä äidin kyydissä yli vuodenvaihteen. Syynä oli lakimuutos, joka astui voimaan vuoden 2020 alusta.

 

Uuden vuoden puolella syntyneiden vauvojen isät saavat neljä viikkoa pidemmän isyysloman verrattuna viime vuoden puolella syntyneiden vauvojen isiin.

Uudistuksen jälkeen espanjalaisvauvojen isille on tarjolla mahdollisuus 12 viikon isyyslomaan, kun aiemmin loman pituus on ollut kahdeksan viikkoa.

Isyysloman pituus on viime vuosina ollut nopeassa kasvussa Espanjassa. Heinäkuussa 2018 loma piteni neljästä viikosta viiteen viikkoon. Huhtikuussa 2019 lomaviikkoja tuli kolme lisää, eli loppuvuonna isäksi tulleet saivat kahdeksan viikon loman.

Nyt vuodenvaihteessa isyysloma nousi siis 12 viikkoon, muuta lisää on luvassa. Vuonna 2021 isyysloman pituus on tarkoitus nostaa 16 viikkoon, mikä on saman verran kuin äitiysloma.

Monille perheille uudistukset ovat epäilemättä tervetulleita. Taloudelliset vaikutukset yhteiskuntaan ovat kuitenkin merkittävät nekin. Nyt tapahtunut loman pidentyminen kahdeksasta 12 viikkoon maksaa yhteiskunnalle arviolta 336 miljoonaa euroa.

Mitä pidit jutusta?
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Jäätkö kaipaamaan linnanjuhlia?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa