Hyvinvointi

Ilo irti elämästä vaikka muisti heikkenee

Vaikka housut on hukassa ja muisti pätkii, elämästä saa silti iloa. Tämän tietää eläkkeelle jäänyt sairaanhoitaja, kirjailija, kouluttaja, yrittäjä ja muistisairaan puoliso Salme Koskelo, joka tulee kertomaan kokemuksistaan ja jakamaan tietoa muistiongelmista 13. helmikuuta Naisten Pankin järjestämään tilaisuuteen.

 

Muisti-iltapäivä alkaa Ravintola Caballo Verdessä kello 14 ja kestää noin kaksi tuntia. (Calle Maestra Angeles Aspiazu 8, Hevospatsaalta ylöspäin).

Sen aikana käydään läpi mm. sitä, miten ihminen muistaa ja annetaan tärppejä nimimuistin ja sanojen katoamisen tueksi. Myös muistin harjoittamiseen saadaan eväitä. Muita teemoja ovat ravinto ja muisti sekä vireystilan ja ympäristön vaikutukset. Salme kertoo myös millaista elämä on muistisairaan kanssa.

Salme Koskelo on tehnyt sairaanhoitajana pitkän uran vanhustenhoidossa ja kehittänyt lääkkeettömän hoitomallin, jonka avulla vanhukset saavat elää rikasta ja ihmistä kunnioittavaa elämää. Hän on toiminut perinteisen kiinalaisen lääketieteen ja luontaishoidon kouluttajana Oulun seudulla, jossa hänen oppilaansa nyt jatkavat työtä ansiokkaasti. Hän on myös toiminut kansalaisopistojen tuntiopettajana ohjaten liikuntaryhmiä ja erilaisia muistiryhmiä ikäihmisille.

Osallistumismaksu on 10 euroa, joka lahjoitetaan kokonaisuudessaan Naisten Pankin työhön. Ravintolassa voi nauttia kevyen kasvispohjaisen keiton ja leivän hintaan 3,50 euroa.

Ilmoittaudu 10.2. mennessä osoitteeseen [email protected] Tilaisuuteen mahtuu 25 ensimmäisinä ilmoittautunutta.

Mitä pidit jutusta?
+1
2
+1
2
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Mitä mieltä olet kellojen siirtämisestä talvi- ja kesäajan välillä?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa