Blogi Pääkirjoitukset

Ihmisen mieli, piikki ja pörssikurssi

Maanantaina pörssikurssit lähtivät laukalle. Erityisesti lentoyhtiöiden osakkeiden arvostus kasvoi hämmästyttäviä prosenttilukuja. Kaikki tämä vain siksi, että lääkeyhtiö Pfizer ilmoitti koronarokotetestiensä onnistuneen odotettua paremmin.

Pörssikurssien nousu varsinkin lentoyhtiöiden osalta on totta kai positiivinen uutinen matkailusta riippuvaiselle Espanjalle ja erityisesti sen turistialueille kuten Aurinkorannikolle. Kurssinousu kertoo siitä, että markkinat uskovat lentoliikenteen elpymiseen kohtuullisen nopeasti. Kaikki on vain spekulaatiota, mutta harvoin pörssin laumaäly aivan päin honkia päättelee.

On oletettavaa, että riittävän suojan antavaa rokotetta ryhdytään jakelemaan Euroopassa jo tämän vuoden puolella. Ensi vuoden alussa rokotteita aletaan saamaan massoittain, joten riskiryhmäläiset saanevat rokotteen ennen ensi kesää niin Suomessa kuin Espanjassakin.

Ei mennä tässä yhteydessä siihen, miten mikäkin rokote toimii ja kuinka paljon populaatiosta pitää olla rokotettuna, jotta syntyy laumasuoja. Näistä asioista tulee nyt ja jatkossa riittävästi tietoa eri uutislähteistä.

Se on mielenkiintoista, että ihmisen mieli ja pörssikurssit toimivat samankaltaisella mekanismilla. Pörssikurssit nousevat, vaikka mitään varmaa ei pandemian loppumisesta ole tiedossa. Samoin ihmisten mieli alkaa halajamaan matkoille, koska on olemassa aavistus, että kenties tämä kirottu rutto häviää maailmasta lähitulevaisuudessa.

Mikäli valtiot eivät aseta ensi keväänä ylitsepääsemättömiä matkailurajoitteita, Aurinkorannikon kevät tulee olemaan moninkertaisesti kuluvaa syksyä vilkkaampi.

Kevättä odotellessa pidetään huolta itsestämme ja toisistamme. Noudatetaan hygieniasääntöjä ja yritetään ymmärtää poliitikkojen asettamia, välillä järjettömiltä tuntuvia rajoitteita.

Pääkirjoitus

Mitä pidit jutusta?
+1
29
+1
3
+1
2
+1
3
+1
1
+1
1

Kolumnit

Viikon kysymys

Mitä suunnitelmia sinulla on juhannukseksi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa