Blogi Pääkirjoitukset

Hyvää Brexit päivää!

Perjantain ja lauantain välisenä yönä klo 24 koittaa demokratian suuri voitto. Iso-Britanniassa vuonna 2016 järjestetyn kansanäänestyksen tulos astuu voimaan. Iso-Britannia eroaa EU:sta, lauantai on kaiken uuden alku.

Päivää voi kutsua halutessaan demokratian voitoksi, mutta se voitaisiin julistaa myös populismin päiväksi. Kansanäänestyksen alla kansaa johdettiin harhaan tarkoituksellisesti. Lupaukset EU:lle maksettavien miljardien paluusta brittien omaan käyttöön olivat silkkaa populistista retoriikkaa ja tahallista hämäystä.

Aurinkorannikolla Brexitin juhlapäivänä mikään ei muutu. EU ja Iso-Britannia ovat sopineet tämän vuoden loppuun kestävästä siirtymäajasta, jonka aikana kansalaisten, yritysten ja muiden yhteisöjen toiminta jatkuu samanlaisena kuin ennenkin. Ja melko varmaa on, että siirtymäajalle haetaan jatkoa, ehkä useampi vuosikin.

Siirtymäaikojen jälkeenkin niillä briteillä, jotka ovat hakeneet residensian Espanjaan, kaikki oikeudet säilyvät ainakin suunnilleen samanlaisina kuin aiemmin. Uusien brittien asettuminen Aurinkorannikolle todennäköisesti hankaloituu, mutta Espanjan kannattaa olla tässäkin asiassa joustava. Rannikkoalueille britit kantavat sellaisen määrän rahaa, että byrokratiakin saattaa muuttua yllättävän taipuisaksi.

Isoja muutoksia, mikään ei silti muutu. Sellaistahan politiikka tuppaa usein olemaan.

Pääkirjoitus

Mitä pidit jutusta?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Vesa Uusi-Kilponen

Liikennettä

  Aurinkorannikon liikenne on yksi niistä asioista,joista väännetään peistä, kun keskustellaan...
Kimmo Sahlman

Sinun valintasi

Armokuoleman (eutanasia) hyväksyminen ei pakota sinua kuolemaan. Abortin hyväksyminen ei tarkoita,...

Viikon kysymys

Kiinnostaako Ylen Paratiisi-sarja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa

Varaa saunavuoro: (+34) 646 111 203