Koronaseuranta Uutiset

Hurjia arvioita Espanjan taloudesta

Kansainvälinen valuuttarahasto arvioi Espanjan bruttokansantuotteeseen 8% prosentin laskua.

 

Maapallonlaajuinen koronakriisi velloo juuri pahimmillaan. Espanjassa tartuntalukemat näyttävät ainakin hetkellisesti hieman rauhoittuneen, mutta miten käy mahdolliset toisen ja kolmannen tautiaallon kanssa, sitä voidaan tässä vaiheessa vasta arvailla ja arvioida.

Samaa voidaan sanoa kriisin vaikutuksesta Espanjan talouteen. Ainoa varma asia on, että taloudessa on edessä jyrkkä lasku ja työttömyydessä jyrkkä nousu. Näin on arvioinut myös Kansainvälinen valuuttarahasto IMF.

Ennen koronakriisiä Espanjan bruttokansantuotteen arvioitiin nousevan tänä vuonna noin 1,6%. Nyt

IMF:n tuoreen arvion mukaan edessä on noin 8% lasku. Samaan aikaan maan työttömyyden arvioidaan nousevan tänä vuonna 20,8 prosenttiin.

Arviot asettuvat ymmärrettävämmin mittasuhteisiin, kun muistetaan, että vuoden 2009 finanssikriisin seurauksena Espanjan talouslasku oli 3,6%.

Vertailun vuoksi todettakoon, että IMF arvioi muille suurille Euro-maille laskua seuraavasti: Saksa 7%, Ranska 7,2%, Italia 9,1% ja Kreikka 10%. Euro-alueen keskimääräinen talouslasku arvioidaan noin 7,5 prosenttiin.

Lähde: El País

Mitä pidit jutusta?
+1
44
+1
3
+1
5
+1
3
+1
71
+1
10

Kolumnit

Suvi Kauranen

Kalsaripäivä

Aiheutin taannoin jälkikasvulleni häpeän hetkiä tunnustamalla julkisesti, televisoidussa haastattelussa, että sunnuntait...
Kimmo Sahlman

Annus horribilis

Tästä vuodenvaihteesta voisi sanoa, että ojasta allikkoon. Luottavin mielin hyvästeltiin vanha...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa