Blogi Koronaseuranta

Huomenna pääsee päiväkaljalle, vaan ei päiväkävelylle

Baarien terassielämä on uusien sääntöjen mukaan vähemmän riskaabelia, kun reipas kävely iltapäivisin.

Huomenna maanantaina koittaa suuri vapaus. Tai sitten ei koita, melkoista sekamelskaa hallituksen ja viranomaisten sääntöviidakko on. Baariin ainakin pääsee!

Huomenna ravintolat saavat avata terassinsa puolella kapasiteetilla. Mistään en ole löytänyt mainintaa aikarajoituksista, eli ilmeisesti kapakat saavat olla auki normaalien toimilupiensa puitteissa.

Sellaisen pykälän jostain löysin, että auki olevissa liikkeissä saa asioida niiden aukioloaikana. Tämä on tietysti hieman ristiriidassa sen kanssa, että ulkoiluun ja liikuntaan on määritelty tiukat aikarajat. Tai ei se oikeastaan ristiriidassa ole, tuntuu vaan hieman erikoiselta, että saan mennä klo 15 kaikessa rauhassa juottolan terassille ryyppäämään, mutta en saa lähteä kauniin vaimoni kanssa reippaalle kävelylle. Juopottelu tulkitaan Espanjassa asioinniksi siinä kuin pankissa tai apteekissa käyminen.

Asian tekee monin verroin hullummaksi se, että voin nyt oman provinssin sisällä ajaa autolla klo 11 aamulla baarin viereen ja mennä kaljalle. En kuitenkaan voi ajaa esimerkiksi vuoristoon alueelle vaelluspolun alkuun muuta kuin määrättyinä aikoina. Jos pelaisin tennistä, voisin mennä Los Pacosin kentälle Fuengirolaan pelaamaan, mutta en esimerkiksi tuttavani lähistölle Marbellaan. Urheilla saa ainoastaan oman kunnan alueella. Kun en pelaa tennistä, niin tämä sääntö ei minua liikuta. Onneksi voin ajella vaikka Málagan keskustaan viettämään kosteaa iltapäivää yhdeksän kaverini kanssa.

Täytyy olla tarkkana myös pukeutumisen suhteen. Jos lähden  klo 10-20 ryyppyreissulleni verkkareissa, tiukkapipoinen poliisi saattaa tulkita liikkumiseni urheiluksi ja saan sakot väärään aikaan treenaamisesta.

Toivottavasti olen ymmärtänyt jotain totaalisen väärin näistä vaihe ykkösen säännöistä. Luulen olevani suurempi riski tartuttajana tai taudin saajana, jos kuljen iloisella mielellä, käsi maata viistäen koko kadun leveydellä rattoisan päiväkännin jälkimainingeissa, kuin jos kävelisin hyvin suojattuna kotoani Sohailin linnalle ja takaisin. Siis muulloinkin kuin ennen auringon nousua tai sen laskun jälkeen. Auringonlaskun jälkeen käsi on normaalioloissankin joskus saattanut viistää maata, mutta puolilta päivin harvemmin.

Mainio graafikkomme Heikki Sallinen tiivisti what´s up -ryhmässä huomisen säännöt osuvan nasevasti:
”Tervehenkinen linjaus. Ryypätä voi milloin vain, mutta ei urheilla. Ja autolla saa ajaa, kunhan ajaa baariin.”

Näillä mennään, kunnes uusia sääntöjä annetaan. Hyvää vapauden viikkoa kaikille. Älkää ihmetelkö, jos näette minua kaupungilla juovuksissa keskellä päivää. Käytän minulle suotuja kansalaisoikeuksiani täysimääräisesti.

Antti Pekkarinen

 

Tästä jutusta löydät Fase 1:n säännöt suomeksi: https://fuengirola.fi/malaga-siirtyy-vaiheeseen-1/

Mitä pidit jutusta?
+1
149
+1
14
+1
139
+1
7
+1
2
+1
9

Kolumnit

Viikon kysymys

Milloin suunnittelet matkustavasi Espanjaan seuraavan kerran?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa