Uutiset

Huoli sananvapaudesta kasvaa Espanjassa

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Espanjalainen näyttelijä Guillermo ”Willy” Toledo. (Kuva: TLKVallecas/Wikimedia Commons)

Espanjassa käsitellään tällä hetkellä tapausta, jossa elokuva- ja tv-näyttelijä Guillermo "Willy" Toledo on pidätetty Jumalan ja Neitsyt Marian pilkasta.

Espanjassa käsitellään tällä hetkellä tapausta, jossa elokuva- ja tv-näyttelijä Guillermo ”Willy” Toledo on pidätetty Jumalan ja Neitsyt Marian pilkasta.

Toledo oli kritisoinut kolmea naista kohtaan nostettuja jumalanpilkkasyytteitä. Naiset kantoivat jättiläiskokoista naisen sukupuolielintä uskonnollista kulkuetta jäljittelevässä “Coño Insumiso” -kulkueessa. Vapaasti käännettynä kulkueen nimi viittaa naisen sukupuolielimiin.

Sananvapauden tila Espanjassa herättääkin huolta. Oscar-palkittu näyttelijä Javier Bardem on noussut puolustamaan Toledoa varoittaen, että maa on vaarassa palata diktaattori Francon sortokaudelle.

Espanjassa useita artisteja ja taitelijoita on tutkittu ja vangittu mielipiteidensä ilmaisun johdosta. Useita Twitter-käyttäjiä ja rap-artisteja on tuomittu terrorismin kunnioittamisesta ja kuninkaan loukkaamisesta kommenteissaan tai laulujensa sanoituksissa.

Lähde: Kotimaa24

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa