Blogi Pääkirjoitukset

Herätään henkiin

 

Seitsämän kuukautta sitten Espanjassa otettiin käyttöön poikkeustilalait. Poikkeustila julistettiin perjantaina 13.3. ja se tuli voimaan lauantaina 14.3. Seuraavien viikkojen aikana maa sulkeutui vähä vähältä. Pahimmassa vaiheessa ainoastaan välttämätön liikkuminen kodin ulkopuolella oli sallittua. Ja tuota välttämättömyyttä tarkkailtiin.

Kesän mittaan tiukimmista rajoituksista luovuttiin asteittain. Loppukesästä koronan toinen aalto nosti päätään ja rajoituksia on syksyn mittaan jouduttu jälleen tiukentamaan. Madridissa ja joillain muilla alueilla on jouduttu palaamaan lähes täydellisiin sulkuihin.

Aurinkorannikollakin rajoitteita on voimassa. Järkevästi luovien nykyisten rajoitusten kanssa pystyy elämään. Täälläkin kuten Suomessa koronaviruksella on kummallisia tapoja. Viranomaisten hankkiman tiedon mukaan sen tartunta-aktiivisuus riippuu esimerkiksi kellonajasta. Tai se tarttuu ulkoilmassa uimarannalla, mutta ei 10-hengen ravintolapöydässä. On se erikoinen jeppe tuo korona.

Nykyisten sääntöjen mukaan voi kuitenkin suunnitella pitkään pannassa ollutta ajanvietettä. Sitä kutsutaan hauskanpidoksi. Vieläkö joku muistaa miten se tapahtuu?

Suomalaiset ovat Aurinkorannikolla heräämässä henkiin. Golfkisat ovat alkaneet, yhdistykset aloittelevat toimintaansa, baareissa järjestetään visailuja ja Sofia-opiston kurssit käynnistyvät. Lauantaina toteutuu Fuge 10 baarivaellus ja keskiviikkona Seita & Friends lopettaa seitsemän kuukauden keikkataukonsa. Hienoa, meillähän on kivaa!

Pidetään itse huolta siitä, ettei viranomaisten tarvitse puuttua hauskanpitoomme. Kunnioitetaan turvavälejä ja pidetään maskit kasvoilla silloin kun täytyy. Muuten ne taas kieltää meiltä kaiken.

Pääkirjoitus

Mitä pidit jutusta?
+1
24
+1
1
+1
0
+1
1
+1
3
+1
0

Kolumnit

Suvi Kauranen

Kalsaripäivä

Aiheutin taannoin jälkikasvulleni häpeän hetkiä tunnustamalla julkisesti, televisoidussa haastattelussa, että sunnuntait...
Kimmo Sahlman

Annus horribilis

Tästä vuodenvaihteesta voisi sanoa, että ojasta allikkoon. Luottavin mielin hyvästeltiin vanha...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa