Ravintolat

Helleenisiä herkkuja

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Tomaatti-persilja salaatti on varsin suosittu alkuruoka. (Kuvat: Antti Pekkarinen)

Talous ei ole kreikkalaisten vahvimpia alueita, keittiö sen sijaan on. Sen voi itse todeta vierailemalla Santorinissa, kreikkalaisessa perheravintolassa Fuengirolan rantakadulla.

Talous ei ole kreikkalaisten vahvimpia alueita, keittiö sen sijaan on. Sen voi itse todeta vierailemalla Santorinissa, kreikkalaisessa perheravintolassa Fuengirolan rantakadulla.

– Uunilammas on meidän suosituin annoksemme. Se saa osakseen ylistäviä lausuntoja, myhäilevät Malika ja Khalid, perheravintolaa pyörittävä pariskunta.

Ravintoloitsijoilla on pitkä kokemus alalta. Khalid isännöi menestyvää kreikkalaista ravintolaa Lontoossa 18 vuoden ajan. Lontoosta he muuttivat Aurinkorannikolle.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Herkullinen uunilammas

Santorinissa kaikki ruoka tehdään itse. Puolivalmisteita tai pakasteita ei käytetä. Lista on monipuolinen ja siltä löytyvät kaikki perinteiset Kreikan herkut. Kreikkalaisen ruoan lisäksi Khalid ja muu avokeittiön henkilökunta loihtii nälkäisille herkullisia pizzoja ja pastoja.

 

Testiryhmämme nautti kreikkalaisen illallisen pitkän kaavan mukaan. Alkuun otettiin Meze, eli pienistä annoksista koostuva kreikkalainen tapasvalikoima. Meze sisälsi maittavaa hummusta, tzatzikia, salaatteja, viininlehtikääryleitä, vartaita ja muita suupaloja. Ruokaa oli yllin kyllin. Aterian kruunasi uunilammas, joka oli viedä kielen mukanaan.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Alkupaloja kreikkalaiseen tapaan

 

Testiryhmän kaksi 13-vuotiasta poikaa valitsivat pizzaa ja jäätelöä. Varsin tyytyväisiltä nuoret miehet vaikuttivat aterioinnin päätyttyä.

Khalid on pitkän linjan ravintola-ammattilainen. Vuosikymmenten kokemus on opettanut hänelle hyvän palvelun ja korkeatasoisten raaka-aineiden merkityksen.

Santorinissa lapsiperheetkin pysyvät tyytyväisinä. Jos Kreikan herkut ovat nuorisolle liian eksoottisia, kunnon pizza kelpaa aina.

Antti Pekkarinen

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Normaalia kohti

Lähes nollasta lähdettiin. Nyt ollaan jo samalla pelikentällä normaalivuosien kanssa. Pientä...

Viikon kysymys

Mitä mieltä olet koronapassista?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa