Uutiset

Gloria-myrsky kylvi tuhoa

Málagan provinssi selvisi tällä kertaa myrskystä suhteellisen pienillä vaurioilla. Harvinainen lumipeite ilahdutti kaupungin asukkaita.

 

Poikkeuksellisen voimakas Gloria-myrsky ehti tehdä rajua tuhoa lähes viikon. Myrskyrintama saapui Espanjaan sunnuntaina, ja vielä torstaina myrskysi täysin palkein. Perjantaista eteenpäin esimerkiksi Aurinkorannikolla on luvassa edelleen sateita, mutta myrskynvaara alkaa olla ohi.

Alkuviikon aikana myrsky aiheutti laajoja tuhoja varsinkin Pohjois-Espanjassa, Kataloniassa ja Valenciassa. Lisäksi myrskyn silmään ovat joutuneet Baleaarien saaret.

Tiedot myrskyn vaatimien kuolonuhrien määrästä ovat vaihdelleet melkoisesti. Tällä hetkellä (perjantai-aamuna) luotettavin tieto lienee 13 menetettyä ihmishenkeä. Kuolemia ovat aiheuttaneet ainakin poikkeuksellinen kylmyys, tuulen kaatamat puut ja raju merenkäynti. Tällä hetkellä pelastusviranomaiset etsivät tiettävästi ainakin neljää kadonnutta.

Henkilövahinkojen lisäksi Gloria-myrsky on aiheuttanut mittavat aineelliset vahingot, joiden todellisen rahallisen arvioiminen vienee melkoisesti aikaa. Esimerkiksi Kataloniassa myrsky puhalsi Ebro-joen suistoalueella meriveden jopa kolme kilometriä sisämaahan. Suolavesi on muun tekemänsä tuhon ohella pilannut myös viljelysmaan, mahdollisesti pitkäksikin aikaa.

Alicantessa myrsky pakotti sulkemaan maanantaina lentokentän kokonaan. Sadattuhannet ihmiset pitkin Espanjaa ovat joutuneet kärsimään myös erimittaisista sähkökatkoista.

Runsaat sateet ovat kohdelleet kaltoin myös tiestöä. Tulvinut vesi on nakertanut teiden perustuksia, ja paikoin on ollut isojakin teiden sortumisia.

Aurinkorannikolla myrskyn aiheuttamat tuhot ovat jääneet suhteellisen vähäisiksi. Málagan keskustassa koettiin Glorian aiheuttamana harvinainen näky torstaiaamuna, kun kaupunki sai hennon lumipeitteen.

 

Mitä pidit jutusta?
+1
13
+1
0
+1
1
+1
0
+1
6
+1
1

Kolumnit

Viikon kysymys

Mitä mieltä olet kellojen siirtämisestä talvi- ja kesäajan välillä?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa