Blogi

Futisbuumi

Jalkapallo on yleisölaji. Fanit ja penkkiurheilijat haluavat nähdä suosikkijoukkueidensa voittavan. Málaga on hyvä esimerkki siitä, että tippuminen sarjatasoa alemmaksi saattaa yllättäen synnyttää kaupunkiin ja lähialueille todellisen futisbuumin, eikä päinvastoin.

Viime keväänä Málagan matseissa sinisiä tuoleja näkyi lehtikuvissa paljon. Moni kausikortinkin hankkinut futisfani kyllästyi raahautumaan Rosaledan stadionille katsomaan toinen toistaan nöyryyttävämpiä selkäsaunoja. Ilon hetket niin kentällä kuin katsomossa loistivat poissaolollaan.

Nyt kaikki on toisin. Málaga pelaa Liga2:ssa ja on toistaiseksi voittanut joka ikisen liigamatsinsa. Riemu näkyy ja kuuluu kauaksi La Rosaledan stadionilta. Stadionille mahtuu noin 30 000 katsojaa, aivan täyttä ei katsomoissa ole ollut, mutta tunnelma on täyttänyt tyhjäksi jääneet penkit. Koko kaupunki on herännyt kannattamaan kotijoukkuettaan, kaikki haluavat nähdä ensi kaudella jälleen sitä korkeinta liigatasoa Málagassa.

Myös suomalaiset futiksen ystävät ovat innoissaan. Fan clubin järjestämillä ottelumatkoilla on ollut hyvin väkeä ja kunhan suurin muuttolintujoukko lähiviikkoina laskeutuu etelään, matseihin mennään jälleen monen bussin voimalla. Ja myös busseissa on nyt hieno tunnelma, voittajan on helppo hymyillä.

Suomalaisia lähti tänä viikonloppuna pieni, mutta äänekäs iskujoukko kannattamaan CF Málagaa Kanarian saarille Las Palmasiin. Viekää saarille terveisiä ja huutakaa Málaga reiluun voittoon!

Pääkirjoitus

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Asiasanat

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa