Uutiset

Fuengirolan satamahanke edistyy

Kauan odotettu Fuengirolan sataman kunnostushanke otti jälleen yhden askelen eteenpäin tiistaina pidetyssä kokouksessa.

 

Fuengirolan kaupungin, Andalusian satama-asioista vastaavan Agencia Pública de Puertos de Andalucían ja suunnittelukilpailun voitaneen insinööritoimisto Berenguer Ingenierosin johtohenkilöt tapasivat tiistaina Fuengirolan satamahankkeen tiimoilta. Tapaamisen jälkeen kaikki osapuolet vakuuttelivat kilvan tyytyväisyyttään.

Fuengirolan pormestari Ana Mula totesi, että insinööritoimisto oli toimittanut kokoukseen pohjaselvityksen hankkeesta ja vaihtoehtoisia etenemismalleja, joilla nykytilanteesta päästään haluttuun lopputulokseen. Mula kertoi, että kaikki osapuolet olivat yksimielisiä siitä, että vaihtoehdoista valitaan kaikkein kunnianhimoisin, joka täyttää kaikkien toiveet.

Helpotusta parkkiongelmaan

Fuengirolan kaltaisessa pienessä, mutta tiheään asutussa kaupungissa pysäköintipaikkojen puute on ainainen ongelma. Tätäkin pulmaa pyritään ratkaisemaan uuden sataman avulla. Sen yhteyteen on suunnitteilla 730 maanalaista pysäköintipaikkaa.

Uuden sataman keskusaukio on tarkoitus sijoittaa Paseo Maritimon kupeeseen, niin että rantakadulta on sille suora käynti ja myös näköyhteys merelle säilyy.

Pormestari Ana Mula kertoi myös, että työt on suunniteltu siten, etteivät ne haittaa kaupungin liikennettä millään tavoin. Hänen mukaansa työmaalle ei tuoda mitään kuorma-autoilla, vaan kaikki tarvittava tuodaan satamatyömaalle meren kautta laivoilla ja veneillä.

Mitä pidit jutusta?
+1
133
+1
11
+1
1
+1
7
+1
2
+1
5

Kolumnit

Viikon kysymys

Mitä mieltä olet kellojen siirtämisestä talvi- ja kesäajan välillä?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa