Uutiset

Fuengirolaan uusi suomalainen mediakeskus ja tv-studio

Henry Aflecht viimeistelytöissä uudella studiolla..

Fuengirolan Centro Finlandiaan valmistuu marraskuun lopulla korkeatasoinen tv-, ääni- ja valokuvastudio Aurinkorannikon mediakeskus (ARMK). Sen tarkoitus on palvella sekä Aurinkorannikolla toimivia sisällöntuottajia, että suomalaisia tuotantoyhtiöitä ja kanavia.

 

– Uusi normaali tuo valtavan tarpeen videomuotoisille tuotannoille. Tähän tarpeeseen vastaamme tällä mittavalla investoinnilla tulevaisuuteen, studion tv-tekniikan rakentanut Henry Aflecht Radio Finlandiasta kertoo.

ARMK on kaupallisin perustein toimiva studio, mutta Aurinkorannikon suomalaisyhteisön ja sen yrittäjien selviämiseen koronapandemiasta uusi studio haluaa tarjota työkaluja järkevään hintaan.

-Hinnoittelussa huomioidaan yhteinen tahtotila saada Aurinkorannikko taas elinvoimaiseksi ja pyrimme mahdollistamaan kaikille järkihintaisen sisällön tuottamisen.

ARMK taipuu monipuolisiin tuotantoihin.

Studion perustamisessa ovat mukana Radio Finlandia, Fuengirola.fi sekä Transmix Oy. Kaikilla mukana olevilla on vahva osaaminen omalta sektoriltaan, ARMK antaa mahdollisuuden toimia ja toteuttaa pitkään suunnitteilla olleita projekteja.

-Jatkossa meilläkin videosisällöt sivustollamme lisääntyvät merkittävästi. Suunnitteilla on ainakin työnimellä ”Aurinkorannikon jälkiviisaat” -niminen viikoittainen ohjelma. Siinä joukko sanavalmiita vaikuttajia ruotii perjantaisin kuluneen viikon tapahtumat Aurinkorannikolla asiaa puhuen, mutta ei ryppyotsaisesti, suunnittelee Antti Pekkarinen Fuengirola.fi -lehdestä.

-Mielessä on monta erilaista ohjelmatyyppiä, viihdettä ja asiaa. Ajatuksia täytyy alkaa jalostamaan ja ryhtyä toteuttamaan niitä piakkoin, Aflecht mietiskelee.

Suomalaiset tuottajat

Myös suomalaisille tuotantoyhtiöille aukeaa uusi mahdollisuus tuotantojen tekemiseen poissa Helsingin ja Tampereen rutiiniympyröistä.

-Olen keskustellut usean tuotantoyhtiön kanssa ja kiinnostusta on paljon. Se, että saa tv-ryhmän irti arjen rutiineista vaikuttaa aina positiivisesti lopputulokseen. Kun tekniset fasiliteetit ovat huippukunnossa, kiinnostus tekemiseen Espanjassa kasvaa varmasti, arvio Pekko Simonsuuri Transmix Oy:stä.

Kokonaisten ohjelmien tai ohjelmasarjojen tekemin Fuengirolassa on vielä suunnitteluasteella, mutta merkittävien suomalaisten tv-ohjelmien äänitöitä tullaan varmasti tekemään ARMK:ssa.

-Maajussille morsian, Rantabaari, Remonttipiiskuri ja moni muu ohjelma viimeistellään äänen osalta Fuengirolassa. Miksipä ei vaikka Salattuja elämiä tai Tähdet tähdet ohjelmienkin äänitöistä voisi joskus tehdä täällä. Tekniikka on samaa kuin Suomessa ja toimivat yhteydet sallivat paikasta riippumattoman tuotannon.

Suomalaiset tv-ohjelmat ovat oma osa-alueensa. Aurinkorannikolle ARMK tuo uusia mahdollisuuksia monella tapaa. Esimerkiksi paikallisille yrityksille aukeaa mahdollisuus laadukkaiden markkinointivideoiden tuottamiseen. Studio on rakennettu mahdollisimman helposti muunneltavaksi, joten sinne on helppo rakentaa minkä tahansa yrityksen näköinen maailma.

Aiemmin on ollut puhetta mahdollisista virtuaalisista Aurinkorannikon messuista. Esimerkiksi sen tyyppisiin tuotantoihin ARMK on omiaan.

ARMK:n nettisivut aukeavat lähiaikoina. Mikäli kiinnostusta mediakeskusta tai tv-studiota kohtaan ilmenee, kysymyksiä ja tiedusteluja voi lähettää osoitteeseen [email protected]

 

Mitä pidit jutusta?
+1
135
+1
12
+1
4
+1
1
+1
1
+1
7

Kolumnit

Viikon kysymys

Mitä suunnitelmia sinulla on juhannukseksi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa