Koronaseuranta Uutiset

Fuengirola käyttää 600.000 euroa joulurahoja kriisin helpottamiseen

Joulupallo ei tänä vuonna valaise kaupungintalon edustaa. Niin kauan kuin öinen ulkonaliikkumiskielto jatkuu, myös jouluvalot sammuvat iltaisin, kun ulkonaliikkumiskielto alkaa.

Fuengirolan kaupunki on ilmoittanut säästävänsä 600.000 euroa joulunajan juhlinnasta karsimalla. Rahat suunnataan pandemian aiheuttaman talouskriisin hoitoon.

 

Yksi suuri säästökohde on kaupungin jouluvalaistus. Osa jouluvalaistuksesta toteutetaan normaalisti, jotta esimerkiksi kauppiaiden kovasti kaipaama joulun tuntu säilyisi. Silti jouluvaloista tinkimällä on laskettu syntyvän lähes 330.000 euron säästö.

Pandemia-ajan henkeen sopivasti sellaiset valaistuselementit, jotka keräisivät ääreensä suuria väkijoukkoja, karsitaan tänä vuonna pois. Hyvä esimerkki tästä on plaza de España -aukiota perinteisesti koristanut suuri joulu pallo. Sen näkeminen siirtyy nyt seuraavaan vuoteen.

Täydessä pimeydessä ei silti tänäkään vuonna tarvitse jouluostoksille vaeltaa. Fuengirolan alueella asennetaan tänä vuonna tarkalleen suunniteltuna 1.699.251 LED-valoa yhteensä yli 70 eri paikkaan. Tästä lystistä kaupungille kertyy laskua reilut 310.000 euroa. Rahaa menee valaistukseen siis hieman alle puolet siitä mitä normaalisti menisi.

Valaistuksen ohella lisää säästöä syntyy siitä, että monet joulun ja uudenvuoden viettoon liittyvät juhlat ja tapahtumat on peruttu, koska väkijoukkojen muodostumista on nyt vältettävä. Tapahtumien peruuntumisesta on laskettu syntyvän lähes 280.000 euron säästö.

Säästyneet rahat, yhteensä yli 600.000 euroa, kaupunki aikoo käyttää covid-19 pandemian aiheuttamista vaikeuksista kärsivien asukkaiden ja toimialojen tukemiseen.

 

Mitä pidit jutusta?
+1
134
+1
6
+1
2
+1
0
+1
2
+1
3

Kolumnit

Kimmo Sahlman

Nyt se alkaa

  Siis joulunvietto, edessä on pitkä viikonloppu, meille espanjasuomalaisille sunnuntai on...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa