Fuengirola.es on hyvä alku

Tiesitkö, että Fuengirolan pormestari Ana Mula ansaitsee 63 704,20 euroa vuodessa?

Tai sitä, että Fuengirola investoi kaupungin infran kehittämiseen 57,58 euroa per asukas?

Puhumattakaan siitä, että kaupungin satojen ellei tuhansien ravintoloiden joukosta löytyy kuin löytyykin yksi Michelinin tähden saanut paikka?

No, en minäkään tiennyt, mutta nyt tiedän.

Fuengirolan kaupungin viime viikolla uudistuneet nettisivut innostivat tutustumaan pintaa syvemmältä Espanjan kotikaupunkini hallintoon, talouteen, kulttuuriin, historiaan ja palvelutarjontaan. Fuengirola.es-verkkosivuilla on tietoa jopa siinä määrin, että niitä selatessa tulee informaatioähky.

Espanjalaiseen tapaan mukana on paljon kaavakkeita, kaavioita ja listauksia, joille ei tavallisella kansalaiselle ole paljonkaan merkitystä paitsi ehkä avoimuuden kannalta.

Ja läpinäkyvyyttä onkin sivuilla korostettu hyvin eri tavalla kuin kotimaassamme. Tuskin mikään suomalainen kaupunki esittelee päättäjiensä vuosituloja ja henkilökohtaista taloutta vastaavassa laajuudessa.

Turistiosa on kattava kaikin puolin, mutta huikein lista on ravintoloista. Niitä riittää hengästyttävästi sivukaupalla.

Onneksi juuri tuon osion navigointiin on panostettu edes jonkin verran. Jos etsii tietyn tyyppistä ruokaa kuten intialaista, kiinalaista, kreikkalaista, skandinaavista, välimerellistä jne, niin kuppiloiden perustiedot on kohtuullisen helppo löytää.

Harmi kuitenkin, että vain murto-osalla on mukana netti- tai muu verkko-osoite, jonka kautta miljööseen tai tarjontaan olisi helpompi tutustua etukäteen. Nopean seulonnan tuloksena tulin siihen päätelmään, että omia saitteja ainakin osalla ravintoloista kyllä on. Syystä tai toisesta kaikki eivät ole tänne saakka nousseet.

Nettisivujen uudistus ja ylläpito on aina ikuisuusprojekti. Fuengirola.es on hyvällä alulla, mutta vielä on paljon töitä edessä. Esimerkiksi kieliversiot puuttuvat kaikista muista paitsi turistiosuudesta.

Englanti pitäisi olla tämän tyyppisessä monien kansallisuuksien kaupungissa vähimmäisvaatimus. Siitä olisi iso apu arjen asioiden hoitamisessa pysyvämmin paikkakunnalla eläville.

Matti Majasaari

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Onko Venäjä uhka Suomen itsenäisyydelle?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...