Pikauutiset

Espanjan uutiskatsaus 9.3.2020

 

Espanjassa on tällä hetkellä virallisia koronavirustapauksia yli 500 jonka johdosta Espanjan eri alueet ovat tehneet päätöksiä mm. koulujen ja erilaisten virastojen väliaikaisesta sulkemisesta.

Kommentti: Jos asia kiinnostaa niin selvitä oman alueesi poikkeavat toimenpiteet jotta olet kärryiltä mitkä palvelut ja laitokset ovat toiminnassa ja mitkä eivät. Asiasta on vaikeaa uutisoida tai kirjoittaa mitään varmaa, koska tilanne elää koko ajan.

Viikonlopun yksi suurimpia ja puhutuimpia aiheita on Real Madridin shokkitappio Real Betisille, jonka pelaajabudjetti on satoja miljoona pienempi kun Real Madridin. Yleisesti puhutaan, että tappio saattaa maksaa Realille jopa mestaruuden.

Naisten päivään liittyvät marssit ovat saaneet runsaasti huomiota Espanjan medioissa ja niitä on pidetty ympäri maata. Malagassa naisten marssiin osallistui arviolta 15.000 henkilöä, pääosin naisia.

Suomessa saatua vankilatuomiota pakoillut henkilö on saatu kiinni poliisin toimesta Espanjasta. Tarkemmat tiedot linkistä: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006433042.html?ref=rss

”Koronapaniikki” vaikuttaa futikseen monin eri tavoin. Tällä hetkellä on tiedossa että Valencia pelaa oman ottelunsa huomenna ilman yleisöä, mutta uutena tietona on tänään tullut se, että myös Barcelona saattaa joutua pelaamaan oman ottelunsa 18.3 Napolia vastaan ilman yleisöä.

Kommentti: Asialle on helppo löytää ymmärrystä, sillä Napolin fanit ovat luonnollisesti Italiasta, missä koronavirus on sulkenut jo suuren osan maata. Mutta, koska kyseessä on kuitenkin urheilun sijaan liiketoiminta, voivat monet päätökset yllättää vielä loppumetreillä…

Espanjalaisilla pankeilla on tällä hetkellä taseissaan viivästyneitä asuntolainoja yksityishenkilöiltä useiden miljardien edestä. Pankit yrittävät tiettävästi kaupitella näitä lainoja paketteina toisille pankeille omaa liiketoimintariskiä pienentääkseen.

Kommentti: Suomeksi tämä tarkoittaa sitä, etteivät tuhannet tai kymmenet tuhannet espanjalaiset kykene selviämään lainoistaan edes olemattomien korkojen aikana…

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
61
+1
5
+1
4
+1
2
+1
8
+1
2

Kolumnit

Suvi Kauranen

Kakkajuttu

  Osa ihmisistä ei, häveliäisyyssyistä, voi lausua sanaa uloste tai kakka...
Hannu Korhonen

Käymälänero?

  Nykyisessä yhteiskunnan talouskurimuksessa on hyvä pohtia keinoja valtion kassan parantamiseksi....

Viikon kysymys

Aiotko ottaa korona-rokotteen?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa