Pikauutiset

Espanjan uutiskatsaus 6.3.2020

 

Espanjassa on tällä hetkellä virallisia koronavirustapauksia yli 350 ja virukseen tilastoituja kuolleita viisi. Uusia Espanjan hallintoalueita jonne virus on levinnyt ovat Gran Canaria ja Mallorca. Taudin kuolleisuusriski on uuden tilaston mukaan alle 50-vuotiailla maksimissaan noin 0,4%. Malagan alueella vahvistettuja tapauksia on tällä hetkellä yhdeksän, joista kolme Fuengirolan alueelta.

Kommentti: Todellisuudessa varsinaista kuolinsyytä on vaikea osoittaa suoraan viruksen aiheuttamaksi, sillä kuolleilla on voinut olla muitakin sairauksia. Esim. yksi kuolleista oli 99-vuotias.

Espanjan kv. velkakirjojen korot ovat suhteellisesti hienoisessa nousussa, joka enteilee markkinoiden pientä epäluuloa Espanjan talouden positiivisen kehityksen suhteen.

Koronaviruksen epäsuorien vaikutusten aiheuttamat tappiot lentoyhtiölle mitataan kymmenissä miljardeissa uusien arvioiden mukaan. Esimerkiksi Lufthansan on uutisoitu peruuttaneen noin 7.000 lentoa pelkästään kuluvana maaliskuuna.

Kommentti: Näin ollen tuleva espanjanloma tai matka kannattaa maksaa luottokortilla.

Aurinkorannikon matkapakettien ja hotellivarausten arvioidaan laskevan noin 25% keväälle. Yleisesti pääsiäisestä odotetaan heikon ajanjakson pelastajaa.

Viime marraskuiseen kaksoismurhaan Marbellan alueella liittyen on pidätetty 2 ihmistä lisää. Uudet pidätetyt ovat Romanian kansalaisia. Marraskuussa Marbellassa ammuttiin 2 henkilöä, ja tapauksen uskotaan liittyvän rikollisten välienselvittelyihin.

Espanjassa ulkoinen olemus ja ulkonäkö ovat korostetussa roolissa, jonka johdosta erilaisia kauneuteen ja ulkonäköön liittyviä tuotteita myydään paljon. Markkinoiden arvo mitataan useissa miljardeissa ja perinteisten kosmetiikkatuotteiden valmistajien rinnalle on noussut enenevässä määrin ns. halpamerkit, kuten Lidl-ketjun ja Mercadonan ovat valmisteet. Lidl ja Mercadona myivät viime vuonna kosmetiikkatuotteita arviolta noin 0,4 miljardin euron edestä.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Suvi Kauranen

Kakkajuttu

  Osa ihmisistä ei, häveliäisyyssyistä, voi lausua sanaa uloste tai kakka...
Hannu Korhonen

Käymälänero?

  Nykyisessä yhteiskunnan talouskurimuksessa on hyvä pohtia keinoja valtion kassan parantamiseksi....

Viikon kysymys

Aiotko ottaa korona-rokotteen?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa