Pikauutiset

Espanjan uutiskatsaus 31.1.2020

 

Marbellassa loukkaantui eilen 10 henkilöä kahden bussin jonkinasteisessa törmäyksessä. Loukkaantuneet ihmiset eivät tiettävästi kärsineet suurempia vammoja.

Useampia epäiltyjä koronavirustartuntoja on todettu aiheettomiksi Malagan sairaalassa. Malagassa ei ole vahvistettu yhtään em. tartuntaa virallisesti.

Malagan alueella 77-vuotias Fernanda-niminen isoäiti on tuomittu marihuanan laittomasta kasvattamisesta 9 kuukauden vankeusrangaistukseen. Alun perin Fernandalle haettiin 4 vuoden tuomiota rikokseen liittyen. Malagan tuomioistuin määräsi tuomiossaan Fernandalle myös 10.000 euron sakon saadusta rikoshyödystä. Hänen tiluksilleen Alhaurin el Grandessa vuonna 2014 tehdyssä ratsiassa löydettiin 181 marihuanapensasta ja 9.000 euroa käteistä rahaa. Fernanda ei pidä saamaansa tuomiota reiluna, koska hänellä ei ole aiempaa rikostaustaa ja hän aikoo valittaa saamastaan tuomiosta Euroopan ihmisoikeusneuvostoon.

Kommentti: Ilmeisesti Fernanda toimi paikallisen kannabiskerhon puheenjohtajana ja kerho piti toimintaansa yleishyödyllisenä rikollisen toiminnan sijaan.

Kanarialla on eilen raportoitu useista mahdollisesti koronaviruksen aiheuttamista tartunnoista La Gomeran saarella. Epäiltyjä tapauksia on 3-5 ja henkilöt ovat tiettävästi Saksan kansalaisia. Epäillyt on eristetty alueen sairaalaan.

Gloria-myrskyn vahingot Malagan alueelle jäänevät ennakoitua pienemmiksi. Myrskyn on arvioitu aiheuttaneen Malagan alueella noin 6,6 miljoona euron vahingot.

Ensiviikonloppuna lämpötilojen pitäisi olla nousussa koko Malagan alueella. Säätietojen mukaan Malagaan saapuisi lämmintä ilmamassaa, jonka pitäisi nostaa lämpötilat yli 20 asteen. Ylärajaksi uumoillaan 23 astetta.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
8
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Pelkäätkö saavasi koronavirustartunnan?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa