Espanjan uutiskatsaus 30.10.2019

 

Espanjan pankkien jättiläinen Santander pelkää ilmeisesti tosissaan Brexitin vaikutuksia. Sen tilinpäätöksen katevarauksia ja niihin liitettyjä syitä on ajoittain hankala tulkita, mutta ilmeisesti Santander uskoo Brexitin voivan aiheuttaa sille jopa 2,5 miljardin euron tappiot, joihin se pyrkii jo ennalta varautumaan.

Kommentti: Nostin asian kärkeen siksi, että jos Santander ilmoittaa julkisesti varautuvansa em. summaan, ajatelkaa mikä on vaikutus Espanjan valtiolle? Sanomattakin lienee selvää, ettei Espanja ole varautunut asiaankuuluvilla varotoimilla. Kädet ristiin ja toivomaan ettei vino tinton kotimaasta tule uutta Kreikkaa…

La Palman paratiisisaarella oli eilen vähemmän paratiisinomainen päivä, kun liikenne onnettomuudessa kuoli kolme henkilöä. Turma-ajoneuvo oli ilmeisesti tippunut jonkinlaiseen rotkoon tai painanteeseen. Jotakin pelastustöiden vaikeudesta kertoo se että ruumiit löydettiin puoliltaöin, mutta niitä päästiin ”pelastamaan” vasta aamulla.

Julen-pojan kuolemaan liittyvän maatilan omistaja, jota siis Julenin vanhemmat syyttävät lähes kaikesta, on ajautumassa maksukyvyttömäksi, mutta hän vältti eilen ilmeisesti hänelle haetun konkurssin. Hänelle on tehty jonkinasteisia omaisuuden jäädytyksiä oikeusprosessien ajaksi. Häneltä tullaan karhumaan myös mahdollisesti pelastustöiden hintaa, jonka summaksi on määritelty noin 885 tuhatta euroa.

Kommentti: Pakko taas todeta ja kysyä, kuten jo kohta 10 kuukautta joka kuukausi, että mitä paikalliset hallintoviranomaiset ovat tehneet vastaavan välttämiseksi, kun kerran em. kaivoja kerrotaan olevan yleisesti Málagan alueella?

Lionel Messin suuruutta ylistetään taas Espanjan medioissa Messin tehtyä eilen kaksi maalia. Messi ohitti näin ”metroseksuaalien ikonin” Cristiano Ronaldon tehdyissä seuramaaleissa. Ennen eilisillan peliä molemmilla oli koossa 606 maalia.

Marbella saattaa mahdollisesti harkita uudelleen kantaansa härkätaisteluiden suhteen. Härkätaisteluareenaa aletaan ilmeisesti kunnostamaan uudelleen. Asian mystisyyttä lisää se, ettei alueen pormestari herra Munoz kommentoi asiaa mitenkään.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Onko Venäjä uhka Suomen itsenäisyydelle?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...