Pikauutiset

Espanjan uutiskatsaus 26.2.2020

 

Espanjassa on raportoitu uusista koronavirus tapauksista. Uusia tapauksia on 48 tunnin sisään kahdeksan. Teneriffalla vahvistettuja tapauksia on nyt neljä ja Manner-Espanjassa neljä. Uudet tapaukset ovat löytyneet Barcelonasta, kaksi Madridista ja yksi Castellonista. Kaikki uudet kahdeksan tapausta liittyvät siihen, että niiden kantajat ovat vierailleet hiljattain Italiassa.

Teneriffan kaikki 4 henkilöä on eristetty alueen Candelaria -sairaalaan. Madridissa kaksi henkilöä on siirretty Carlos 3 -sairaalan eristysyksikköön. Barcelonan viruskantaja on sijoitettu Clinic de Barcelonaan ja on tiettävästi Italian kansalainen, joka tosin asuu Barcelonassa. Barcelonassa tiettävästi tutkitaan kahdeksaa henkilöä em. viruksen tiimoilta. Castellonin viruskantajaa hoidetaan alueen La Planan -sairaalassa ja hänen tilaansa kuvataan erinomaiseksi.

Espanjalaisen Carlos Sainz jr:n on huhuttu lähentyneen Ferrarin F1 tallia ja hänen uumoillaan korvaavaan jo hieman iäkkään Sebastian Vettelin lähitulevaisuudessa.

Fernando Alonso päässee sittenkin ajamaan haluamaansa Indy-500 kisaan Mclarenin kalustolla.

Kommentti: Ilmeisesti kulisseissa on sovittu jotain, sillä vielä viikko sitten vaikutti siltä, ettei Mclaren halua olla tekemisissä Alonson kanssa.

Pikkuhuuhkajille on suunniteltu Marbellan kulmille harjoitusleiri ja -pelit maaliskuun lopulle. Pelipäiviksi on ilmoitettu alustavasti 21. ja 26. maaliskuuta.

Espanjassa ollaan huolissaan alaikäisten kasvavasta prostituutiosta. Aiheeseen liittyvät kiinteästi Espanjan ns. turva- ja koulukodit, joiden valvonnan katsotaan olevan riittämätöntä.

Tiettävästi jotkin Torremolinoksen julkiset rakennukset, virastot ja koulut ovat olleet ilman sähköä jopa 11. helmikuuta alkaen, koska sähkölaskuja ei ole maksettu.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
16
+1
2
+1
1
+1
3
+1
1
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Kumpaa grillaat mieluummin?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa