Pikauutiset

Espanjan uutiskatsaus 25.2.2020

 

Teneriffan saarella on todettu koronavirustapaus ja yksi hotelli on eristetty viranomaisten toimesta. Aiheesta tullee lisää tietoja päivän mittaan Espanjan uutisissa.

EU:n viranomaiset ovat määränneet espanjalaiselle hotelliyhtiö Melialle yli 6 miljoona euron sakot kilpailulainsäädännön rikkomisesta. Tapauksessa on osallisena myös suomalaisten käyttämiä matkatoimistoja.

Kommentti: Em. Matkatoimistojen nimiä ei kuitenkaan mainita tässä niiden harjoittaman varsin aktiivisen some-toiminnan vuoksi, joita ne kohdistavat heistä kriittisesti kirjoittaviin tahoihin.

Placido Domingo on pyytänyt virallisesti anteeksi. Hänet on yhdistetty useisiin erilaisiin naisten ahdisteluun liitettyihin juttuihin, joita alkoi tihkua metoo-liikkeen aikana.

Kommentti: Todettakoon objektiivisesti, että vaikkapa 80-luvulla herra Domingon käytös lienee ollut jokseenkin normaalia espanjalaisessa patriarkaalisessa kulttuurissa.

Nerjan pormestari herra Armijo joutuu oikeuteen. Häntä syytetään laittoman kaatopaikan hyväksymisestä Nerjan alueelle ja hänelle haetaan kahden vuoden vankeustuomiota.

Kommentti: Espanjan lainkoura on joskus pitkä, varsinkin jos mukana on politiikka. Esimerkiksi tässä tapauksessa tutkitaan asioita 25 vuoden ajalta…

Axarquian alueelle on annettu täksi päiväksi säävaroitus kovien aaltojen vuoksi.

Espanjan keskimääräinen eläke nousi ensi kertaa maan historiassa yli tuhanteen euroon kuussa. Espanjan kuukausittaiset eläkemenot ovat liki 10 miljardia.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

 

Mitä pidit jutusta?
+1
15
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Milloin suunnittelet matkustavasi Espanjaan seuraavan kerran?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa