Pikauutiset

Espanjan uutiskatsaus 21.1.2020

 

Fernando Alonso on jälleen otsikoissa, kuten arvata saattaa, mutta tällä kertaa hieman vähemmän mairittelevissa merkeissä. Mclaren-formulatalli on lopettanut yhteistyön Alonson kanssa ja yhtiö tiedotti asiasta yksipuolisesti eilen. Dakar-rallin suhteen Alonso saa mediassa pientä kritiikkiä, sillä 57-vuotiaalle rallin voittaneelle Carlos Sainzille tunteja hävinnyt Alonso ei mahtunut 10 parhaan joukkoon, vaikka lähti voittamaan em. rallia.

Eilen Espanjaan kunnolla rantautunut ja osunut Gloria-myrsky on osoittautunut hurjemmaksi kuin aiemmin luultiin. Myrskyn seurauksena ilmeisesti ainakin 4 henkilöä on kuollut. Myrsky on kurittanut pahiten Valencian aluetta.

Huom! Ylen mukaan Barcelonassa on voimassa myrskyn takia jonkinasteinen ulkonaliikkumiskielto.

Ks: https://yle.fi/uutiset/3-11167239?origin=rss

Jos Myrskyn reaaliaikainen seuraaminen ja aiheen uutisointi kiinnostaa, niin alla olevaan linkkiin päivittyy aiheen uutisointi espanjan kielellä:

https://www.20minutos.es/noticia/4123191/0/videos-espectaculares-borrasca-gloria-paso-peninsula/

Kommentti: Ilmeisesti Barcelonan kielto koskee kuitenkin vain sataman aluetta ja rantapaseota, vaikka Ylen uutisoinnista voisi saadakin eri käsityksen.

Esteponassa kunnostetaan kunnallisia tennis- ja padelkenttiä, jotta ne täyttäisivät viralliset vaateet ja määräykset lajien harrastamisen suhteen.

Santarder –pankilla porskuttaa mukavasti. Yhtiön vuoden 2019 tuloksen odotetaan yleisesti olevan luokkaa 6-7 miljardia euroa. Yhtiön johtajan Ana Botinin mukaan Santander rahoitti espanjalaisten yritysten kansainvälistymishankkeita viime vuonna noin 19 miljardilla eurolla.

Kommentti: Tästä voidaan myös päätellä, että espanjalaiset yritykset lienevät eniten yhteyksissä juuri Santanderiin. Näin ollen teki em. pankki mitä tahansa, sitä tuskin päästetään kaatumaan, koska sen vaikutukset voisivat olla taloudelle katastrofaaliset. Joten Santarder voi oikeastaan puuhata mitä haluaa, koska valtio pelastanee sen ”anyway” tiukan paikan tullen.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
8
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Pääkirjoitus

Jouston paikka

Norwegian ilmoitti hakeutumisestaan yrityssaneeraukseen. Samoin teki Suomessa Stockmann. Espanjassa isoja karille...

Viikon kysymys

Tunnetko ketään joka on sairastunut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa