Pikauutiset

Espanjan uutiskatsaus 20.2.2020

 

Andalusian alueelta Mondan kylästä on löytynyt laiton maanalainen tupakkatehdas, jossa käytettiin työvoimana ukrainalaisia henkilöitä, joita ei päästetty ulos ”tupakkabunkkerista”. Vanhan hevostallin alle laitottomasti rakennetun tehtaan arvioidaan tuottaneen viikossa rikollista hyötyä noin 600.000 euroa. Tapauksen tiimoilta on pidätetty noin 20 henkilöä. Pidätetyt edustavat Britannian, Liettuan ja Ukrainan kansalaisia. Pidätyksen yhteydessä takavarikoitiin aseita, rahaa ja huumausaineita. Viranomaisten mukaan kyseessä on ensimmäinen laiton maanalainen tupakkatehdas Euroopassa.

Malagan vankilassa numero kaksi eräs vankin teki itsemurhan eilen. Elvytystoimista huolimatta vanki kuoli.

Kommentti: Jos ihminen haluaa oikeasta riistä itseltään hengen, on aietta perin vaikeaa estää. Tapauksen tiimoilta on pohdittu, onko vankien valvonta riittävää vai ei.

Eilen uutisoidun Espanjan hallituksen uuden kv. yrityksille suunnitellun veron budjetti on täsmentynyt. Verotusta kiristämällä on tarkoitus kerätä 1,8 miljardia euroa verotuloja.

Barcelonan F1-testit saavat laajaa huomiota maailmalla. On mielenkiintoista, ettei koronavirus perunut F1-testejä, vaikka sen perusteella peruttiin Euroopan suurimmat teknologiamessut.

Kommentti: Aiheen tiimoilta Kimi Räikkönen saa tietysti suurta huomiota, ja F1–ikonia verrataan jopa suhteellisen tunnettuun Raamatun päähenkilöön. linkki ohessa: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kimi-raikkonen-erottui-joukosta-f1-kuskien-yhteiskuvassa-sosiaalinen-media-villiintyi/7733084#gs.wvfdym

Espanjalainen öljy-yhtiö Repsol teki vuonna 2019 noin 2 miljardin euron tuloksen. Tulos on noin 13% pienempi kuin viime vuonna.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

 

Mitä pidit jutusta?
+1
21
+1
1
+1
0
+1
1
+1
1
+1
1

Kolumnit

Viikon kysymys

Milloin suunnittelet matkustavasi Espanjaan seuraavan kerran?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa