Pikauutiset

Espanjan uutiskatsaus 19.2.2020

 

Espanjan ”sosialistihallituksen” ja maan yrityssektorin väleistä ja ristiriidoista on kirjoitettu paljon. Aihe lienee tällä hetkellä keskeisin ja kiinnostavin Espanjan politiikan ja talouden saralla. Hallitus aloitti varsin maltillisilla uudistuksilla mutta ilmeisesti näköpiirissä on toimia, joilla aiemmin vapaasti miljoonavoittoja Espanjan maaperällä tehneitä kansainvälisiä yrityksiä olisi tarkoitus verottaa enemmän. Uusin idea on kerätä yli 750 miljoonan euron liikevaihtoa tekeviltä yrityksiltä ylimääräinen 3%:n vero Espanjan maaperällä tehdyistä voitoista.

Kommentti: Em. asiaan ja Espanjan talouteen liittyvä erinomainen suomenkielinen artikkeli linkistä: https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kl/441a98aa-b717-4e67-83bd-4eb4f5dda843?ref=ampparit:437e

Malagan satamaan noussee tulevaisuudessa jopa 150 metriä korkea hotelli, sillä rakennushankkeeseen liittyvät valitukset eivät ole ilmeisesti menossa läpi, ja rakennustyöt voidaan aloittaa. Valmistuessaan hotelli muuttanee merkittävästi Malagan kaupunkinäkymää ainakin sataman kulmilla.

Futiksen saralla puhutuin uutinen lienee Atletico Madridin kärkihyökkääjän ja Espanjan maajoukkuepelaaja Diego Costan paluu peleihin. Kuumaverinen hyökkääjä oli sivussa noin 3 kuukautta selkävaivojen vuoksi.

Espanjan hotellisektori vetää edelleen karmiva summia kv. pääomaa uusiin hotelleihin. Viiden viimeisen vuoden aikana arvioidaan Espanjan hotelleihin investoidun noin 7 miljardia. Uusin yksittäinen sijoitussuunnitelma alueen hotelleihin tulee amerikkalaiselta Blackstone-yhtiöltä, joka suunnittelee 2 miljardin euron sijoitusta Etelä-Euroopan hotelleihin, pääasiassa Espanjaan. Yhtiö kertoo päässeensä parhaimmillaan noin 20 % tuottoihin Espanjan alueella hotellitoiminnallaan.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
18
+1
1
+1
0
+1
3
+1
1
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Milloin suunnittelet matkustavasi Espanjaan seuraavan kerran?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa