Pikauutiset

Espanjan uutiskatsaus 18.11.2019

 

Kansainvälisen tason luottoluokittajat ovat alkaneet ottaa kantaa Espanjan sisäpoliittisiin ratkaisuihin antamalla hypoteettisia lausuntoja Euroopan lehdistössä. Luottoluokittajalla on kohtalaisen suuri valta Espanjassa, sillä kaikki tietävät mitä Espanjan luottoluokituksen lasku tarkoittaisi Espanjan maksamille lainakoroille ja miten se vaikuttaisi maan talouteen.

Kommentti: Hienoa että kv. luottoluokittajat osoittavat mielenkiintoa Espanjaan, mutta eikö demokratia tarkoita sitä, että kukin maa saisi tehdä omaa sisäpolitiikka ilman muiden kv. tahojen ohjailua…

FC Barcelona on mahdollisesti hankkimassa takaisin Dani Olmo -nimisen pelaajan omiin riveihinsä. Messin huhutaan olevan osittain hankkeen takana.

Alhaurin el Grandessa on ilmeisesti taas heiluteltu puukkoja ja ainakin toinen osapuoli on päätynyt sairaalaan saamaan hoitoa vammoihinsa. Osapuolet olivat noin parikymppisiä nuoria.

Espanjassa oikeudenkäynnit ”kapinallisia” katalaanipoliitikkoja vastaan jatkuvat ja mitä ilmeisimmin asia tullee aiheuttamaan uusia mielenosoituksia ja mellakoita.

Espanjalaisen telejätti Vodafonen Espanjan liiketoiminnot on arvioitu tasolle 8,3 miljardia euroa.
Kommentti: Espanjalaisilla kv. tason pörssiyhtiöillä on pieni paniikki arvioida kotimaan liiketoimintojaan hieman yläkanttiin, koska orastavan Brexitin takia niiden Englannin toimintojen arvoa ja arvostuksia on kirjattu miljardeilla alaspäin.

Espanjan joulunajan yksi suurimpia, kenties jopa suurin, joululotto saa jo nyt huomiota. Tämän vuoden joululoton palkintojen arvoksi tullee noin 2,4 miljardia euroa.

Kommentti: Sarakastisesti voitaisiin ajatella, että ehkä Suomessakin saataisiin samansuuruisia summia jaettavaksi kansalle, mutta Veikkauksen poliittiset virat taitavat hieman ”verottaa” rahvaalle jakoon liikeneviä summia…

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com
Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Milloin suunnittelet matkustavasi Espanjaan seuraavan kerran?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa