Pikauutiset

Espanjan uutiskatsaus 17.1.2020

 

Rallin kaksinkertainen maailmanmestari Carlos Sainz on voittanut Dakar-rallin. Dakar-ralli kesti 12 päivää ja sen aikana ajettiin noin 7.800 kilometriä. Voitto on Sainzille uran kolmas. Aiemmat voitot ovat vuosilta 2010 ja 2018. Kyseistä rallia voittamaan lähtenyt Fernando Alonso oli lopputuloksissa 13.

Maria Gamez nimitettäneen tänään ensimmäiseksi Guardia Civilin naispuoliseksi johtajaksi sen 175-vuotisen historian aikana.

Kommentti: Valinta lienee mahdollinen uuden hallituksen poliittisen suuntauksen takia.

Yksi 88-vuotias henkilö on kuollut ja toinen loukkaantunut vakavasti liikenneonnettomuudessa Málagassa Benahavisin alueella, tiellä A-397. Loukkaantunutta henkilöä hoidetaan Marbellan sairaalassa. Málagan alueella vakavat liikenneonnettomuudet ovat valitettavan yleisiä, ja viime vuonna alueen teillä kuoli yhteensä 34 henkilöä. Luku oli vuoteen 2018 verrattuna miltei kaksinkertainen. Espanjan poliitikot ovat yrittäneet puuttua asenteeseen liikennettä kohtaan useita kertoja, mutta hyviä tuloksia ei ole saatu. Viime vuonna kuolleita oli yhteensä 1053 kappaletta. Kuolleiden määrä on toki vähentynyt 90-luvun alun huippulukemista, mutta tavoitteisiin on vielä paljon matkaa. Uusimmat ehdotukset asiaan liittyen koskevat nopeusrajoitusten alentamista erityisesti kaupunkialueilla.

Poliisia Málagan alueella purrut mies on siirretty pakkohoitoon. Tapausta käytetään esimerkkinä poliisin työn vaarallisuudesta, josta on ilmeisesti valtiohallinnon ja eri etujärjestöjen välillä kiistaa.

Málagan alueella eräässä koulussa 15-vuotias poika on ilmeisesti puukottanut luokkatoveriaan kaulaan. Uhri siirrettiin helikopterilla Antequeran sairaalaan saamaan hoitoa vammoihinsa.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0

Kolumnit

Pääkirjoitus

Kenen siivellä?

Finnair ilmoitti viikko sitten vähentävänsä lentovuorojaan entisestään lokakuusta alkaen. Ikävästi leikkaukset...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa