Pikauutiset

Espanjan uutiskatsaus 12.11.2019

 

Espanjan kuningas on saapunut Kuubaan ja ottaa osaa Kuuban juhlallisuuksiin, jossa juhlitaan Kuuban pääkaupungin perustamisen 500-vuotispäivää.

Espanjan vaalien tulosten selvittyä ja entisten valta-asemien suunnilleen pysyttyä samoina, aletaan taas pykäämään hallitusta. Koska asialla ei ole kiire, projektia jatketaan ilmeisesti aikaisintaan joulun jälkeen.

Espanjan bruttomääräinen keskipalkka oli viime vuonna 1944 euroa. Miesten ja naisten palkkaerot eivät ole täysin tuulesta temmattuja, sillä miehet tienasivat suunnilleen 20 % enemmän kuin naiset.

Luksusluokan superjahti ”Octopus” on tullut myyntiin Malagassa. Sen entinen omistaja oli Microsoftin perustajiin kuulunut Paul Allen, joka menehtyi viime vuonna. ”Octopusin” omistajaksi pääsee irrottamalla kevyet 295 miljoona euroa.

Kommentti: Kyseinen vene sopisi hyvin Fuengirola.fi sivuston pr-toimintaan, mutta asiasta ei ole tehty vielä päätöksiä…

Espanjan oikeuslaitosten tuomiot ovat useimmiten sellaisissa tapauksissa, jossa ihmisiä on kuollut, paljon Suomen mallia pidempiä. Puhutaan useimmiten yli 10 vuoden tuomiosta, jopa tappojen saralla, eikä ensikertalaisuutta tunneta. Eräs Espanjan poliisiviranomainen (Guardia Civil) tuomittiin juuri Malagan oikeudessa 4 vuoden vankeuteen hänen ajettuaan Torremolinoksen kulmilla kesäkuussa 2017 kuolonkolarin päihdyttävien aineiden vaikutuksen alaisena. Turmassa kuoli 3 henkilöä.

Kommentti: Jokainen vetäkööt omat päätöksenä, onko Espanjan laki kaikille sama… Tuomitulla oli veressään kokaiinia ja alkoholia ja hän ajoi turmahetkellä noin 50 kilometrin ylinopeutta.

Suomessa tehdään henkirikoksia suhteessa väkilukuun karmivan paljon suhteellisesti enemmän kuin Espanjassa. Suomessa suhde on 1,2 per 100.000 asukasta ja Espanjassa 0,7.

Mijasin alueen aasitaksit saavat painorajat. Tulevaisuudessa aasitaksin kyytiin pääsee vain jos painaa alle 80 kiloa.

Espanjassa myytiin syyskuun aikana 12% vähemmän asuntoja kuin vuosi sitten.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Milloin suunnittelet matkustavasi Espanjaan seuraavan kerran?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa