Pikauutiset

Espanjan uutiskatsaus 10.2.2020

 

Espanjan Palma de Mallorcalla on havaittu maan toinen koronavirustapaus. Ensimmäinen havaittiin Kanarian La Gomeralla. Mallorcalla kyseinen virus löytyi brittiläiseltä perheenisältä, joka on asetettu karanteeniin ja hänen yhteyksiään selvitään. La Gomeralla virusta kantanut henkilö pääsee ulos karanteenista perjantaina kun kahden viikon oireeton karanteeniaika tulee täyteen.

Kommentti: Kyseiseen virukseen liittyen on edelleen liikkeellä paljon väärää tietoa ja huhuja ja ajoittain oikean tiedon löytäminen on hyvin vaikeaa. Suomen THL seuraa tilannetta päivittäin ja reaaliaikaiset tiedot epidemiaan liittyen löydät oheisesta linkistä: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/wuhanin-koronavirus

Lionel Messi on jälleen otsikoissa tehtyään ”syöttöhattutempun” viikonlopun futiskierroksella, jossa FC Barcelona kaatoi Real Betiksen 3-2. Kyseinen hattutemppu oli Messille vasta uran neljäs. Huhut vievät edelleen Messiä Manchester Cityyn ensi kesäksi.

Sasu Salinilla kulkee edelleen lujaa Espanjan korisparketeilla. Salin juhli viikonloppuna seurajoukkueiden maailmanmestaruutta ensimmäisenä suomalaisena. Salinin Teneriffa voitti finaalissa Bolognan 80-72 Salinin pussittaessa 12 pistettä.

Espanjalainen byrokratia saa taas huomiota Suomessa ja tällä kertaa ääneen on päässyt Fugessa kauneushoitolaa pyörittävä Minna Lunden, joka kertoo firman perustamisen nielleen häneltä noin 10.000 euroa. Linkki artikkeliin ohessa: https://www.is.fi/taloussanomat/yrittaja/art-2000006399545.html?ref=rss

Marbellassa La Campanan alueella poliisi epäilee jonkun myrkyttävän eläimiä systemaattisesti ja avaa aiheeseen liittyen uuden tutkinnan. Tapauksia aletaan tutkia vuodesta 2017 eteenpäin.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
16
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Vesa Uusi-Kilponen

Saanut?

  Itselleni on aina sana saanut, merkinnyt positiivista tapahtumaa. Saanut ison...
Kimmo Sahlman

Solidaarisuutta

  Äärioikeistolainen Vox-puolue on sotajalalla siirtolaisia vastaan. Olen nähnyt myös siirtolaisuuden...

Viikon kysymys

Kumpi voittaa jääkiekon Suomen mestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa