Urheilu

Espanjan urheiluministeri kunniavieraana suomalaisessa golfkisassa Aurinkorannikolla!

Tyttöjen sarjan voittaja Henni Mustonen sai palkinnon arvovaltaiselta taholta. Jakajana oli Espanjan urheiluministeri Maria José Reida.

Espanjan urheiluministeri Maria José Rienda jakoi palkinnot suomalaisessa nuorten kansainvälisessä golfkilpailussa Lauro Golfissa.

 

Ministeri Rienda tunnetaan entisenä huippu-urheilijana. Avauspuheenvuorossaan Lauro Finnish Open golfkisassa Rienda toi esille, että tuntee hyvin suomalaisen Tanja Poutiaisen. Rienda on edustanut Espanjaa neljissä olympialaisissa ja voittanut suurpujottelussa maailmancupin kilpailuja.

Neljännen kerran pelatun kansainvälisen nuorten golfkisan organisoinnista vastasi suomalainen Fuge Golf Team Lauro. Tänä vuonna 10 vuotta täyttävän Fuge Teamin takana on suomalainen golf pro Tapani Saarentola ja hänen vaimonsa Kaisa Saarentola. Saarentolat ovat rakentaneet Lauroon Suomalaisten nuorten golfharjoittelukeskuksen, jossa käy talven aikana 60 – 80 nuorta harjoittelemassa.

-Oli hienoa saada arvovaltainen Espanjan urheiluministeri vieraaksi kisoihin. Se oli suuri kunnianosoitus nuorten eteen tehdystä työstä, kertoo Tapani Saarentola.

Kiitos ministerin vierailun järjestelystä kuuluu Lauro Golfille. Saarentola kertoo, että kisat järjestettiin yhteistyössä Suomen Golfliiton, Andalusian Federation ja Lauro Golfin kanssa

Henni Mustonen ja Pedro Marin Santander nappasivat tämän vuoden korkeimmat pokaalit.

Kisa oli kansainvälinen alle 21 vuotiaiden nuorten golfkilpailu, josta saa WAGR ( World Amateur Golf Ranking ) pisteitä. Tänä vuonna tyttöjen sarjan voitto meni Suomeen Henni Mustoselle ja poikien voittaja oli espanjalainen Pedro Marin Santander.
Mukana oli 90 nuorta kilpailijaa Suomesta, Espanjasta, Virosta, Englannista ja Unkarista.

Mikä Fuge Team Lauro on?

Ministeri Maria José Rienda vaikutti vaatimattomalta ja lämpimältä ihmiseltä, kertoo Kaisa Saarentola.

Fuge Team Lauro on Suomen suurin ulkomailla toimiva golfin harjoittelukeskus, joka on kasvanut 10 vuoden aikana
muutamasta nuoresta golfarista 60 – 80 hengen monipuolipuoliseksi akatemiaksi.
Keskusta vetävät liikunnan ammattilaiset Tapani ja Kaisa Saarentola. Tapani on kokenut PGA golf pro ja hän sai 2015 PGA:n myöntämän Teaching of the year palkinnon. Kaisa toimii nuorten fysiikkavalmentajana.

Tapani Saarentola on 10- ottelun Suomen Mestari ja entinen huippumalli ja tennisopettaja.
Kaisa Saarentola on ollut Naisten Kympin kuuluttaja ja valmentaja, tuottanut liikunnallisia TV -sarjoja ja toimi ministeriön KKI -ohjelman kampanjoiden ideoitsijana, kuten SuomiMies rekkakiertue.

Mitä pidit jutusta?
+1
7
+1
4
+1
0
+1
3
+1
0
+1
0

Kolumnit

Suvi Kauranen

Kalsaripäivä

Aiheutin taannoin jälkikasvulleni häpeän hetkiä tunnustamalla julkisesti, televisoidussa haastattelussa, että sunnuntait...
Kimmo Sahlman

Annus horribilis

Tästä vuodenvaihteesta voisi sanoa, että ojasta allikkoon. Luottavin mielin hyvästeltiin vanha...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa