Uutiset

Espanjan työttömyys laskee ennätysvauhtia

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Espanjan talous- ja työmarkkinat ovat edelleen vaikeassa tilanteessa, mutta suunta näyttää kääntyneen kohti parempaa.

 

Toukokuussa Espanjassa oli 3781.250 työtöntä. Luku on 129.378 pienempi kuin huhtikuussa. Pudotus on suurin koko sinä aikana kun tätä tilastoa on pidetty, vuodesta 1996. Samassa suuruusluokassa oltiin viimeksi vuonna 2017.

Suuressa roolissa työttömyyden laskussa on epäilemättä poikkeustilan päättyminen Espanjassa toukokuun 9. päivänä. Sen jälkeen esimerkiksi turismi- sekä hotelli- j a ravintola-aloilla on ollut aivan erilaiset mahdollisuudet työllistää ihmisiä.

Espanjan massiivinen työttömyys saavutti huipun helmikuussa, kun työttömiä kirjattiin jopa yli neljä miljoonaa. Nyt tuo luku on pienentynyt noin 7%.

Työttömien määrä ei kerro kuitenkaan koko tilannetta Espanjan työmarkkinoilla. Työttömien määrässä ei ole huomioitu ns. ERTE -lomautuksella olevia työntekijöitä. Heitä oli tuoreen tilaston mukaan toukokuussa 542.142, mikä on lähes 100.000 vähemmän kuin huhtikuussa (638.283). ERTEläisten ennätyslukemat kirjattiin vuoden 2020 toukokuussa, jolloin lomautettuna oli 3,6 miljoonaa espanjalaista. Sittemmin heistä 85% on päässyt palaamaan työelämään.

Lähde: El País

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa