Koronaseuranta Uutiset

Espanjan hälytystilalle kuudes jatko

Espanjan pääministeri Pedro Sanchez onnistui saamaan taakseen tarvittavan enemmistön keskiviikon äänestyksessä. Viimeiseksi tarkoitettu hälytystilan jatkoaika päättyy 21. kesäkuuta.

 

Hallitus halusi pääministerin johdolla jatkaa voimassa olevaa koronapandemian aiheuttamaa hälytystilaa vielä kahdella viikolla. Perusteluna oli se, että näin turvattaisiin karanteenirajoitusten purkaminen hallitusti suunnitellussa aikataulussa.

Jälleen kerran äänestystä edelsi melkoinen sanaharkka. Oppositiopuolueista erityisesti PP ja Vox läksyttivät PSOE:ta, hallitusta ja pääministeri Sanchezia rajuin sanakääntein. Pienpuolueiden tuella hallitus onnistui kuitenkin saamaan 177 ääntä esityksensä puolesta, kun vastaan äänesti 155.

Pääministeri lupasi palauttaa valtaa takaisin alueellisille johtajille purkuprosessin kolmannessa vaiheessa. Näillä näkymin esimerkiksi suurin osa Andalusian itsehallintoalueesta siirtyy tuohon vaiheeseen ensi maanantaina, 8.6. Málagan ja Granadan provinssien osalta kolmosvaiheen pitäisi normaalilla aikataululla astua voimaan viikkoa myöhemmin, 15.6.

Julkisuudessa on ollut puhetta, että alueen hyvän koronatilanteen vuoksi myös Málaga ja Granada pääsisivät liittymään kolmosvaiheeseen jo 8.6. Toistaiseksi kyseessä on kuitenkin pelkkä spekulaatio.

Nyt myönnetyn hälytystilan kuudennen jatkoajan on tarkoitus jäädä viimeiseksi. Näin Espanjan palaisi hälytystilasta jotakuinkin normaaliin elämään 21. päivä kesäkuuta. Tuolloin maa tulee eläneeksi hälytystilassa 99 päivää.

Mitä pidit jutusta?
+1
131
+1
7
+1
8
+1
6
+1
2
+1
11

Kolumnit

Suvi Kauranen

Kalsaripäivä

Aiheutin taannoin jälkikasvulleni häpeän hetkiä tunnustamalla julkisesti, televisoidussa haastattelussa, että sunnuntait...
Kimmo Sahlman

Annus horribilis

Tästä vuodenvaihteesta voisi sanoa, että ojasta allikkoon. Luottavin mielin hyvästeltiin vanha...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa