Koronaseuranta Uutiset

Espanjan hallitus ei suostu ulkonaliikkumiskiellon pidentämiseen

Andalusian presidentti Juanma Morenono kävi tiukkoja keskuskusteluja alueministeri Carolina Darian ja terveysminister Salvador Illan kanssa.

Espanjan johtavat terveysasiantuntijat ja maan hallituksen keskeiset ministerit ovat tänään pitäneet pitkää istuntoa Sevillassa. Päivän mittaan on mietitty millaisia toimenpiteitä koronaviruksen pysäyttämiseksi pitäisi jatkossa tehdä. Itsehallintoalueilta on tullut keskusjohdolle pyyntöjä rajoistusvallan lisäämisestä esimerkiksi ulkonaliikkumiskiellon osalta.

Espanjan terveysministeri Salvador Illa sanoi, että nykyisten sääntöjen täysimääräinen käyttäminen on riittävä toimi viruksen leviämisen estämiseksi.

Andalusia ja moni muu itsehallintoalue olisi halunnut aloittaa ulkonaliikkumiskiellon jo klo 20, mutta tätä muutosta ei nyt siis tule. Muutos olisi vaatinut Espanjan hallitukselta uuden poikkeustilalain säätämistä jo voimassa olevan lisäksi. Se olisi ollut hankala ja ongelmallinen prosessi.

Eli säännöt säilyvät sellaisina, kuin ne viime viikonloppuna määrättiin. Esimerkiksi Aurinkorannikolla liikkuminen kuntien välillä on kiellettyä seuraavat kaksi viikkoa. Ulkonaliikkumiskielto on voimassa klo 22-06, ravintolat ja ei välttämättömiä hyödykkeitä myyvät kaupat sulkevat ovensa klo 18.

Mitä pidit jutusta?
+1
143
+1
9
+1
5
+1
7
+1
10
+1
11

Kolumnit

Hannu Korhonen

Käymälänero?

  Nykyisessä yhteiskunnan talouskurimuksessa on hyvä pohtia keinoja valtion kassan parantamiseksi....
Mika Heikkilä

Shoppailumania

Korona-aikana olen löytänyt verkkokaupat. Kivijalkakauppojen kannattajalle se aiheuttaa suurta syyllisyyttä. Olen...

Viikon kysymys

Uskaltaisitko mennä kuljettajattoman linja-auton kyytiin?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa