Uutiset Viihde

Espanjalaiset jäivät ilman Oscareita

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä juhlittu Oscar-gaala ei lopulta ollut espanjalaisen elokuvan juhlaa. Toki täkäläisellä elokuvateollisuudella on syytä iloita jo siitä, että maasta oli nimetty kolme Oscar-ehdokasta.

 

Pedro Almodóvarin elokuva Dolor y Gloria oli ehdolla parhaaksi vieraskieliseksi elokuvaksi. Tällä kertaa voitto ei kuitenkaan osunut 70-vuotiaalle espanjalaiselle, vaan palkinnon sai eteläkorealainen Bong Joon-ho elokuvasta Parasite.

Almodóvarin elokuvasta Oscar-ehdokkaana oli myös pääosaa esittänyt Málagan oma poika Antonio Banderas. Banderasin ensimmäinen ehdokkuus ei päättynyt voittojuhliin, kun parhaan miespääosan palkinnon sai varsin odotetusti Joaquin Phoenix nimiroolistaan elokuvassa Joker.

Kolmas espanjalaisehdokkuus oli parhaan animaatioelokuvan tittelistä kilpailleella Klaus -elokuvalla. Englanninkielisyydestään huolimatta kyseessä on espanjalainen elokuva. Tässä kategoriassa palkinnon sai Toy Story 4.

Mitä pidit jutusta?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
2
+1
0

Kolumnit

Suvi Kauranen

Kalsaripäivä

Aiheutin taannoin jälkikasvulleni häpeän hetkiä tunnustamalla julkisesti, televisoidussa haastattelussa, että sunnuntait...
Kimmo Sahlman

Annus horribilis

Tästä vuodenvaihteesta voisi sanoa, että ojasta allikkoon. Luottavin mielin hyvästeltiin vanha...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa