Henkilökuvat

Espanjalainen Eric: Käyn kolmesti viikossa saunassa

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Barcelonasta kotoisin oleva Eric Lipchis kaipaa kotimaastaan vain perhettään ja ystäviään sekä joskus ruokaa. (Kuvat: Eric Lipchis)

Barcelonasta kotoisin oleva Eric Lipchis kertoo, miksi Suomi on maailman onnellisin maa.

Barcelonasta kotoisin oleva Eric Lipchis kertoo, miksi Suomi on maailman onnellisin maa.

Runsas viikko sitten YK:n raportti listasi kaikkiaan 156 maata niiden onnellisuuden mukaan. Suomi sijoittui ensimmäiseksi.

Espanjalainen Eric Lipchis on asunut Suomessa noin kolme vuotta. Hänet tunnetaan Aamulehden hauskoista Eric Suomessa -videoista, joissa hän ihmettelee härmäläisiä tapoja ja vertaa niitä espanjalaisiin.

– Minä en yllättynyt Suomen sijoituksesta, mutta ymmärrän kyllä, miksi se yllätti monet. Suomalaiset eivät tunnetusti hymyile tai osoita onnellisuuttaan. Tämän takia suomalaiset itse asiassa edistävät mielikuvaa kylmästä ja vakavasta kansasta, Lipchis sanoo.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Eric havainnollistaa Suomen korkean elinajanodotteen.

Lipchis myös muistuttaa, että raportissa otettiin huomioon myös vertailumaiden bruttokansantuote, elinajanodote, sosiaaliturva, vapaus, anteliaisuus, korruptio ja turvallisuus.

– Sen takia voimme sanoa, että raportista noin puolet asioista – joita verrattiin – edistävät onnellisuutta tai tekevät sen mahdolliseksi. Ja kaikkien näiden mahdollisuuksien ansiosta löysin Suomesta ammatillisesti mielenkiintoisemman työn kuin olisin koskaan löytänyt Espanjasta, Lipchis myöntää.

Lipchisin mukaan maahanmuuttajan on työllistyttävä integroituakseen maahan. Hän on mukana tiimissä, joka tekee kustannusyhtiö Otavalle oppikirjoja.

Tyttöystävän mukana Suomeen tullut Lipchis kertoo rakastavansa maatamme.

– Olen hulluna saunaa. Käyn siellä kolmesti viikossa. Jumaloin metsiänne, järviänne sekä hiljaisuutta, kertoo meluisasta Barcelonasta kotoisin oleva Lipchis.

– Ja lohikeitto, se on missä tahansa ravintolassa hyvää. Voisin kirjoittaa Suomen hyvistä puolista monta sivua, Lipchis päättää.

Mika Heikkilä

 

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa