Koronaseuranta Uutiset

Espanja tiukentaa sääntöjä, vain yhteiskunnallisesti merkittäviin töihin saa mennä

Säännökset tiukkenevat, Espanja aikoo voittaa viruksen.

Espanjan pääministeri Pedro Sanchez ilmoitti lauantai-iltana huomattavista tiukennuksista kansalaisten liikkumisvapauteen. Töihin saa maanantaista alkaen mennä ainoastaan sellaiset, joiden työ on yhteiskunnallisesti merkittävää, välttämätöntä suorittaa.

Lista sallituista töistä on melko pitkä. Kaikki mikä liittyy elintarvikkeiden valmistamiseen näyttää olevan sallittua. Ruokakaupat saavat edelleen olla auki. Ruoan kotiin kuljettaminen ravintoloista on myös edelleen sallittua. Terveyteen liittyvät palvelut kuten lääkkeiden myynti, optikko- ja ortopeditoiminta on sallittua. Myös sähkön ja kaasun toimittamiseen liittyvät palvelut saavat jatkua, samoin elektroniikkaa ja esimerkiksi telekommunikaatiopalveluita myyvät liikkeet voivat olla auki. Tiedotusvälineiden toiminta luetaan myös välttämättömiin töihin.

Ilmeisesti uusi säännöstö tarkoittaa kaiken sellaisen tuotannon ja teollisuuden, jolla ei ole merkitystä ihmisten päivittäiseen elämään, loppumista. Autoteollisuus, rakentaminen ja moni muu paljon työllistävä ala joutuu siis lopettamaan toimintansa maanantaina.

Espanjan hallitus lupaa ilman työtä jääville ihmisille korvauksen menetetyistä ansioista.

Uudet säännöt astuvat voimaan maanantaina 30.3. ja ovat tämän asetuksen mukaan voimassa 9.4. saakka.

Mitä pidit jutusta?
+1
94
+1
2
+1
2
+1
2
+1
12
+1
5

Kolumnit

Viikon kysymys

Mitä mieltä olet kellojen siirtämisestä talvi- ja kesäajan välillä?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa