Koronaseuranta Uutiset

Espanja tiukensi maskipakkoa entisestään

Maskin käyttö on uuden säädöksen jälkeen voimassa myös rannalla ja uima-altaalla, riippumatta turvaetäisyyksistä.

 

Tiistaina julkaistussa Espanjan virallisessa BOE-julkaisussa (Boletín Oficial del Estado) tarkennettiin ja tiukennettiin maskipakkoa. Asiasta on viimeksi säädetty koko maan tasolla viime kesäkuussa. Silloin toimivalta pandemian hoidossa siirtyi aluehallinnoille, jotka ovat tähän asti saaneet soveltaa maskipakkoa sopivaksi katsomallaan tavalla.

Nyt julkaistu uusi säädös ei kuitenkaan anna aluehallinnoille enää tätä mahdollisuutta. Lakiteksti toteaa, että ’kuusivuotiaat ja sitä vanhemmat ovat velvollisia käyttämään julkisilla kaduilla, ulkotiloissa ja kaikissa sisätiloissa, joihin on yleinen pääsy’. Tämä koskee siis myös rantoja ja uima-allasalueita.

Maskipakko on siis voimassa myös riippumatta siitä, onko ihmisten välillä turvaetäisyyksiä.

Joillain itsehallintoalueilla, esimerkiksi Galiciassa, maskipakko on ollut voimassa kaikkialla jo ennen tätä muutosta, itsehallintoalueen omalla määräyksellä. Pääosa alueista on kuitenkin tähän asti sallinut esimerkiksi auringon ottamisen ilman maskia.

Uusi asetus on heti ilmestyttyään herättänyt laajaa vastustusta. Esimerkiksi vahvasti turismista elävät alueet, kuten Andalusia, ovat kritisoineet lakia jyrkästi. Sen vaikutukset mm. kesän turismiin nähdään tuhoisina.

Itsehallintoalueiden terveysviranomaiset pitävät keskiviikkona kokouksen, ja uutta asetusta on tarkoitus käsitellä myös silloin.

Mitä pidit jutusta?
+1
135
+1
5
+1
12
+1
16
+1
24
+1
57

Kolumnit

Viikon kysymys

Jos kuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa