Blogi

Eläkkeellä?

 

Eläkeläinen on mielestäni hyvinkin hyvässä asemassa nykytilanteessa.

Työllä hankittu elintaso, vaikka se olisi pienempikin, tuntuu nyt turvalliselta kaikkiin muihin verrattuna. Ongelmana on vain yksinäisyys ja murhe jälkikasvusta ja heidän tilanteestaan.

Jos nimi on kuitenkin takaajana, niin tilanne ei ole kaksinen. 90-luvun vaihteen lama vei useilta vanhemmilta koko omaisuuden hyvässä uskossa takauspaperiin vedetyn nimen vuoksi. Tämä on ensimmäinen asia joka pitää turvata. Toivottavasti ei käy niin kuin silloin, kun pankin päälliköt kävivät lunastamassa jopa itselleen mökit ja asunnot olemattomaan hintaan.

Nyt vaan puhutaan kauniisti ja yksimielisesti kuinka varmistetaan työpaikat ja taataan elinkelpoisten yritysten olemassaolot. Vaikea on tuota uskoa, kun pitäisi ryhtyä sanoista tekoihin. Tässä olen monen vuosikymmen ajan kokenut jos jonkinmoista ahdinkoa yritystoiminnan ohella. Play-offsit tästä alkavat, se on selvää, eikä tässä pelissä aina ratkaise yrityksen toimivuus.

Tässä pelissä ei vaan ole revanssin mahdollisuutta, niin kuin lätkässä. Suurin osa eläkeläisistä on saanut elää ns. rauhan aikaa. Toivottavasti sota viruksia vastaa ei tule kaatamaan ainakaan sotiemme veteraaneja.

Vesa Uusi-Kilponen

Mitä pidit jutusta?
+1
11
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1

Kolumnit

Viikon kysymys

Missä mallissa ovat kesälomasuunnitelmasi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa