(…) (…)

El Palmar – Surf city here we come…

Costa de la Luz, Andalusian läntinen rannikko, tarjoaa monipuolisia merellisiä mahdollisuuksia. Atlantin aallot ja matalat pitkät rannat ovat oivallisia vaikkapa surffaukseen. Pieni kylä, El Palmar on rakentunut käytännössä kokonaan surffauksen ympärille.

El Palmar ei oikeastaan ole edes kylä. Se on pitkä rantaraitti, jonka varrelle on noussut lähinnä yksikerroksisia, surffareita palvelevia rakennuksia. Käytännössä jokaisessa talossa on joko majoitus-, ravintola- tai surfauspalveluja. El Palmar muistuttaa joitain Los Angelesin rantakaupunkeja, tosin sillä erotuksella, että Los Angelesissa näiden ensimmäisen linjan palvelurakennusten jälkeen alkaa varsinainen kaupunki, El Palmarissa takapihojen jälkeen alkaa villi luonto.

El Palmarin palvelukatu muistuttaa erehdyttävästi Californian vastaavia Kuva Antti Pekkarinen

Shortseja ja bikineitä

Tunnelma El Palmarissa on rento. Kaikki liikkuvat shortseissa tai bikineissä, raitilla liikkuu paljon pieniä matkailuautoja ja ns. hippibusseja, eli Volkswagenin vanhoja iloiseksi maalattuja kleinbusseja. Lähes jokaisen auton katolla on yksi tai useampi surffilauta. Surffarit tuntuvat nauttivan alkeellisista oloista, heille ei edes kannata rakentaa viiden tähden rantahotelleja.

Atte Poijärvi on yksi ulkomaalaisista surffareista jotka ovat löytäneet El Palmarin surf paratiisin Kuva Antti Pekkarinen

Keski-ikä El Palmarin surffareiden keskuudessa on melko nuori. Toki mukaan mahtuu vanhempiakin mestareita, ahavoituneita ikisurffareita, jotka aloittivat harrastuksensa jo silloin, kun Beach Boys loi surfsoundin Atlantin toisella puolella.

Elämä El Palmarissa on simppeliä. Ravintoloissa tarjotaan yksinkertaista ruokaa, burgerit ja erilaiset täytetyt leivät ovat suosittuja. Costa de la Luz on tonnikala-aluetta, joten tunaa on paljon tarjolla eri muodoissaan.
Toki alueelta löytyy muutama korkeatasoisempikin ravintola, joissa varsinkin meren antimet ovat hyvin edustettuina. Näissä fiinimmissäkin paikoissa yleisin asuste on shortsit ja hawaijipaita.

Naisten osuus surffaajien keskuudessa nousee jatkuvasti Kuva Antti Pekkarinen

El Palmar on ollut löytämätön helmi ulkomaisille turisteille aivan viime vuosiin saakka. Edelleen espanjalaiset ovat ylivoimaisesti suurin turistiryhmä alueella, mutta sana coolista alueesta ja upeista aalloista on levinnyt myös muualle. Jopa amerikkalaiset surffarit ovat pikkuhiljaa löytäneet El Palmarin.

Volkswagen sekä pienenä että isona versiona on suosittu automobiili surffilaudan kuljetukseen Kuva Antti Pekkarinen

Sen verran syrjässä isommista kaupungeista El Palmar on, että sinne ei pääse kuin pikkuteitä. Navigaattoriin kannattanee laittaa Conil de la Frontera, se on ainoa vähän isompi kaupunki lähimailla. Conilista El Palmariin ei ole kuin kymmenen minuutin ajomatka.

Antti Pekkarinen

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on lempisienesi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...