Blogi

Cepsan lukulasit avasivat uuden elämän

Poikkean usein Casabermejan Cepsassa tankkaamassa autoani. Keski-iän ylittäneelle ja paljon kokeneelle mustalle Jaguarilleni Cepsan hieman puhtaampi Diesel Optima on oivaa menovettä. Myös Cepsan baari ja minimarketin tuotevalikoima on tullut minulle tutuksi. Viime viikolla hankin heräteostoksena neljän euron lukulasit. Ostin ne, koska ne olivat siinä tyrkyllä ja sininen väri miellytti minua.

Kokeilin laseja ja tajusin heti, että minua oli haitannut hienosti sanottuna presbyopia. Nykyinen kännykkäni muistutti heinäkuussa 2008 lanseerattua ensimmäistä iPhonea. Siinä kaikki ikonit ja tekstit näkyivät selvästi ja kirkkaasti. Nuo siniset lasit ja MacBook Air näyttivät myös hyvin toimivan yhteen. Minun ei tarvitse enää zoomailla epämääräisesti dokumentteja ja käsitellä tekstiä isommalla fonttikoolla. Olin palannut takaisin kaikkinäkevään vuoteen 2008.

Vuosikausia olen arponut Mercadonan hyllyillä olevien tuotteiden sisältöä. Nyt pystyn selvästi näkemään tuotteiden alkuperämaat sekä niihin lisätyt E-aineet. Usea, vuosia ostamani tuote saa nyt jäädä kaupan hyllylle.

Olen aina ostanut paljon tavaroita netistä. Samalla olen rastitellut paljon sellaista, mistä en ole tiennyt mitään. Yksinkertaisesti, koska minulla ei ole ollut sinisiä laseja. Nyt uuden, selvemmän nettimaailman avauduttua olen tajunnut, miksi olen joutunut lukuisten spämmien kohteeksi.

Uudessa visuaalisessa maailmassani televisio ja ilmastointilaite toimivat täydellisesti. Netflix on Netflix, eikä PrimeVideo. Surffailu on helppoa ja selkeää. Enää en arvo nappuloiden paikkaa enkä turhaudu tuhansista virheistä. Talvella olen saanut myös asuntoni pysymään täydellisen lämpimänä, koska yksinkertaisesti näen pienen kaukosäätimen vielä pienemmät tekstit.

Siniset aurinkolasit ovat aina olleet osa minua. Eilen havahduin kahvilassa istuessani, että minulla olikin kahdet siniset lasit päässäni. Pelästyin ja aloin miettiä linssileikkausta.

Markus Aho

Kirjoittaja on Aurinkorannikolla toimiva kiinteistövälittäjä

Mitä pidit jutusta?
+1
20
+1
6
+1
8
+1
5
+1
1
+1
4

Kolumnit

Viikon kysymys

Mitä suunnitelmia sinulla on juhannukseksi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa