Matkailu

Calamorro-vuorelle patikoiden

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Calamorro-vuoren huipulta avautuvat kauniit näkymät eri suuntiin. (Kuva: Sonja Riihikangas)

Benalmádenan Calamorro-vuori on kaunis patikointikohde aivan Fuengirolan lähellä. Sinne pääsee niin kaapelihissin kyydillä kuin patikoiden.

Benalmádenan Calamorro-vuori on kaunis patikointikohde aivan Fuengirolan lähellä. Sinne pääsee niin kaapelihissin kyydillä kuin patikoiden.

Benalmádena on loistava patikointikohde, jos ei omista autoa. Arroyo de la Mielin juna-asemalle pääsee kätevästi sekä Fuengirolan että Málagan suunnasta. Juna-asemalta on vain kivenheitto tivoliin, jonka vierestä lähtee kaapelihissi ylös Calamorro-vuorelle.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Kaapelihissi ei ole kuitenkaan ainoa vaihtoehto päästä ylös noin 800 metriä merenpinnan yläpuolella olevalle huipulle, josta aukeaa kauniit näkymät joka suuntaan.

Ylös vuorelle voi myös patikoida, jos on kohtuullisessa kunnossa ja riittävästi aikaa käytössä.

Useita reittejä

Calamorro-vuorelle pääsee patikoiden ainakin kahta eri reittiä juna-asemalta päin. Ensin täytyy löytää moottoritie ja kävellä sen ali. Fuengirolan puoleisen alikulun jälkeen vasemmalta rinteestä alkaa betonipolku, joka kaartelee ylös aivan kaapelihissin tuntumassa.

Jossain vaiheessa polku muuttuu hiekkapoluksi ja haarautuu eri suuntiin. Toisen polun varrella sijaitsee muun muassa kappeli, jonka ympäristöön kannattaa pysähtyä hetkeksi.

Maisemat näillä reiteillä ovat kauniit, vaikka aikomuksena ei olisi edes kiivetä ylös huipulle asti.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Mikäli kiipeäminen patikoiden ei innosta, voi ylös matkustaa myös kaapelihissillä ja jättää patikoinnin yläilmoihin, sillä hissin jättöpaikka ei ole vuoren korkein kohta. Siitä jatkuu vielä useita patikkapolkuja ylöspäin huipulle sekä alaspäin eri suuntiin.

Paluumatkan voi myös tehdä kaapelihissillä tai patikoiden samaa tai eri reittiä kuin ylös mennessä.

Toinen patikointireitti alas löytyy, kun kuljetaan ensin hieman Málagaan päin ja jatketaan sieltä alas polkua, joka yhdistyy myös kappelilta tulevaan polkuun.

Tämä reitti yhdistyy alempana tiehen, joka kulkee moottoritien ali Málagan puoleisesta alikulusta. Tiellä kulkee myös jonkin verran pyöräilijöitä.

Upeat näkymät

Patikointia harrastava huomaa helposti, että Benalmádenan vuorilta löytyy joka kerta uutta näkemistä. Luonto on lähellä eikä tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan.

Calamorro-vuoren huipulla saattaa olla toisinaan ruuhkaa kaapelihissin takia. Jos jättää hissin väliin ja patikoi koko matkan ylös, patikkapoluilla ei tule välttämättä ketään vastaan.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Reppuun kannattaa pakata ainakin reilusti juomavettä, sillä kipuaminen voi olla uuvuttavaa. Myös lämpimiä vaatteita kannattaa pakata mukaan, sillä joskus keli ylhäällä on yllättävän viileä.

Aurinkoisina päivinä ja kirkkaalla säällä huipulta aukeavat näkymät jopa Sierra Nevadaan, Gibraltarille ja Afrikan rannoille saakka. Näkymät jo pelkästään lähirannoille ovat upeat.

Sonja Riihikangas

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Normaalia kohti

Lähes nollasta lähdettiin. Nyt ollaan jo samalla pelikentällä normaalivuosien kanssa. Pientä...

Viikon kysymys

Mitä mieltä olet koronapassista?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa