Uutiset

Benalmádena käy kampanjaan vesipiippuja vastaan

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Tunnin sessio vesipiippua poltellen vastaa terveysviranomaisten mukaan kahden tupakka-askillisen polttamista. (Kuva: pxhere)

Benalmádenan kaupunki on huolissaan erityisesti alaikäisistä vesipiipun polttajista ja korostaa, että viattomana pidetty harrastus on terveydelle hyvinkin haitallista.

Benalmádenan kaupunki on huolissaan erityisesti alaikäisistä vesipiipun polttajista ja korostaa, että viattomana pidetty harrastus on terveydelle hyvinkin haitallista.

Lähi-Idästä lähtöisin oleva vesipiipun polttelu on viime vuosina yleistynyt selvästi Espanjassakin. Yhä useammat baarit ja yökerhot tarjoavat asiakkailleen mahdollisuuksia höystetyn vesihöyryn sauhutteluun.

Tapaa pidetään yleisesti viattomana ja terveydelle vaarattomana rentoutumisen muotona ainakin, jos aromipesässä poltellaan vain tavanomaisia aineita.

Kaupungin viranomaiset haluavat nyt kuitenkin tuoda ihmisten tietoon, ettei kyseessä ole lainkaan harmiton tapa. Terveysviranomaiset toteavat, että tunnin polttelu vastaa kahden tupakka-askillisen polttamista, ja vesipiipussa kehittyvät kaasut ovat vielä tupakkaakin haitallisempia.

Viranomaiset korostavat myös, että vesipiipun tarjoaminen alaikäisille on vakava rikkomus, joka vastaa tupakkatuotteiden myyntiä alaikäisille. Kaupungissa tullaankin jatkossa poliisivoimin seuraamaan mahdollisia sääntöjenvastaisuuksia muun muassa baareissa.

Kaupunki alkaa myös jakaa oppilaitoksissa vesipiipun käytön terveysriskeistä kertovia esitteitä.

Lähde: Sur

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa