Koronaseuranta Uutiset

Aurinkorannikon suomalaisella koululla valmistaudutaan mahdolliseen sulkemiseen

Suomalaisella koululla varaudutaan pahimpaan koronan suhteen. (kuva Virpi Pietarinen)

-Seuraamme sekä Suomen että Espanjan viranomaisten päivityksiä koronatilanteesta jatkuvasti. Olemme valmistautuneet sulkemaan koulun heti, jos sellainen ohjeistus tulee, kertoo rehtori Maarit Paaso.

 

Koululle koronavirus tuli äärimmäisen hankalaan aikaan. Ylioppilaskirjoitukset ovat meneillään ja kevään opetusvauhti muutenkin aktiivisimmillaan.

-Olen keskustellut ylioppilastutkintolautakunnan kanssa ja olemme löytäneet sellaisia ratkaisuja, että kirjoitukset saadaan vietyä turvallisesti läpi. Samoin pyrimme varmistamaan sen, että peruskoulun päättävien ysiluokkalaisten loppuarvioinnit saadaan tehtyä kunnolla.

Espanjassa on eri alueilla suljettu kouluja viime päivinä. Myös Andalusiassa ja Málagan provinssissa sulkeminen on melko todennäköinen vaihtoehto lähiaikoina.

-Jos Suomen Eduskunta tai viranomaiset päättävät, että koulut Suomessa suljetaan, noudatamme sitä päätöstä, vaikka päätös Espanjassa viipyisikin. Espanjan päätöstä olemme tietysti velvollisia noudattamaan.
Mikäli Aurinkorannikon suomalainen koulu joudutaan sulkemaan, Paason mukaan opetusta hoidetaan etänä koululaisten sähköisen viestintäkanava Wilman kautta.

-Opettajat on jo ohjeistettu tilanteen varalle. Myös oppilaiden huoltajille on tiedotettu asiasta.
Toistaiseksi ajatuksena on, että lukuvuotta ei pidennetä, vaikka koulun ovet joutuisivat olemaan pitkään kiinni. Nykyaikaiset järjestelmät soveltuvat hyvin kotiopetukseen.

-Kerroimme tänään huoltajille Wilman kautta, että mikäli he katsovat oppilaalle turvallisemmaksi jäädä kotiin jo nyt, se on sallittua. Otamme koronariskin hyvin vakavasti ja haluamme mieluummin olla askelen edellä kuin jäljessä varotoimissa, Paaso sanoo.

päivitys klo 17.35. Junta de Andalucia eli maakuntahallinto ilmoitti juuri, että koulujen mahdollisesta sulkemisesta päätetään vielä tänä iltana.

Antti Pekkarinen

Lisää aiheesta osoitteessa: fuengirola.fi/category/koronaseuranta

Mitä pidit jutusta?
+1
72
+1
4
+1
0
+1
1
+1
12
+1
2

Kolumnit

Viikon kysymys

Pelkäätkö saavasi koronavirustartunnan?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa