Matkailu Uutiset

Aurinkorannikon hotellit Espanjan toiseksi kalleimpia

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Hotelli Iberostar on neljän tähden rantahotelli Málagassa. Kuva: Tuxyso/Wikimedia Commons

Tuore tutkimus kertoo, että  Aurinkorannikko on noussut Espanjan kalleimpien matkakohteiden joukkoon. Toisaalta turistit ovat erittäin tyytyväisiä alueella saamaansa palveluun.

Tuore tutkimus kertoo, että  Aurinkorannikko on noussut hotellihintojen suhteen Espanjan kalleimpien matkakohteiden joukkoon. Toisaalta turistit ovat erittäin tyytyväisiä hotellien palveluihin.

Aurinkorannikkoa kahdeksaan kilpailevaan matkakohteeseen lähinnä Espanjassa vertaillut tutkimus kertoo, että Málagan alueesta on tullut turistille suhteellisen kallis.

Tutkimuksessa olivat Aurinkorannikon lisäksi mukana Baleaarit, Costa de la Luz, Costa de Almeria, Costa Blanca, Costa Brava, Kanariansaaret sekä Portugalin Algarve ja Turkin Antalya. Tutkimuksen toteutti Aurinkorannikon turistitoimisto Turismo Costa del Sol.

Tutkimuksen perusteella Aurinkorannikkoa pidetään kuitenkin edelleen kilpailukykyisenä kohteena, vaikka hotellit ovat viime vuosina nostaneet hintojaan erityisesti heinäkuussa. Standardiluokan hotellihuoneen hinta alueella oli huippukaudella heinäkuussa 146 euroa yöltä.

Tällä hinnalla Málagan rannikko sijoittui tutkimuksessa toiseksi kalleimmaksi kohteeksi. Kallein oli Baleaarit, missä hotellihuoneen hinta yöltä oli heinäkuussa keskimäärin 177 euroa.

Halvinta hotelliasuminen oli heinäkuussa Antalyassa, keskimäärin 81 euroa yöltä.

Asiakastyytyväisyydellä mitattuna Aurinkorannikko nousi kuitenkin ykköseksi. Toisen ja kolmannen sijan nappasivat Costa Blanca ja Costa Brava. Alue sai vertailussa parhaat arvosanat henkilökunnasta, puhtaudesta, mukavuudesta, palveluista ja hinta-laatu-suhteesta. Ainoastaan sijainnin osalta Costa Brava ja Baleaarit menivät sen ohitse.

Espanjan hotellialaa seuraavan STR:n ja Magma HC:n kokoaman barometrin mukaan Espanjan suosittujen kohteiden hotellihinnat ovat muutenkin olleet nousemaan päin. Hintakorotusten kärjessä on Bilbao, Málaga ja Marbella tulevat seuraavina. Hintojen arvellaan jatkavan nousuaan.

Linkki tutkimusta koskevaan tiedotteeseen https://www.costadelsolmalaga.org/5299/com1_md3_cd-36149/costa-lidera-ranking-destinos-mejor-valorados-oferta-hotelera

Tiina Piha

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa