Blogi

Aurinkorannikon auttava puhelin

Kuulen työssäni viestejä yksinäisyydestä. On ihmisiä, jotka koronan pelon vuoksi eivät uskalla liikkua missään kotinsa ulkopuolella tai ovat joutuneet karanteeniin, eivätkä saa jakaa päivän iloja ja suruja kenenkään kanssa. Yhteiset kokoontumiset ja harrastukset ovat tauolla. Etätyö alkaa jo ahdistaa tai työpaikka on mennyt alta. On huoli tulevaisuudesta, lapsista, taloudesta tai kaukana olevista perheenjäsenistä tai ystävistä.

On myös ilonaiheita, joita olisi mukava jakaa jonkun kanssa. On saanut olla terveenä. Aurinko paistaa ja radiosta tulee hyvää musiikkia. Luettua kirjaa tai nähtyä TV-ohjelmaa olisi kiva kommentoida. Suomesta tuli hyviä uutisia. Tämän päivän ruoka onnistui hyvin. On nautinto, kun ei tarvitse lähteä kotoa mihinkään. Olisi siis mukava jutella jonkun kanssa ystävänä ystävälle mistä tahansa aiheesta.

Aurinkorannikon seurakunta sekä Aurinkorannikon sosiaalityön hanke ylläpitävät yhteistyössä Aurinkorannikon Auttavaa Puhelinta, jossa puhelinpäivystäjät ovat vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia juttukavereita ja kuuntelijoita. Puhelimeen voi soittaa kuka tahansa matalalla kynnyksellä ja jutella mistä tahansa aiheesta. Palvelun periaatteina ovat luottamuksellisuus, anonyymius, vapaaehtoisuus ja yhteydenottajan kunnioittaminen eli samat kuin Suomessa toimivassa Kirkon keskusteluavussa. Puheluita ei tallenneta, eikä käydyistä keskusteluista poimita henkilökohtaisia tietoja. Kirkkoon ei tarvitse kuulua, eikä hengellisiä asioita tuputeta. Tällä hetkellä puhelimeen vastataan tiistaista perjantaihin seuraavasti:

  • tiistaisin klo 13-17 ja torstaisin klo 17-21 numerossa: +34 657 101 232
  • keskiviikkoisin klo 13-17 ja perjantaisin klo 17-21 numerossa: +34 657 101 068

Jos olet kiinnostunut lähtemään mukaan päivystäjäksi, jotta puhelinpäivystys saataisiin joka päivälle, ota yhteys allekirjoittaneeseen.

Tia Raunio

Aurinkorannikon sosiaalikuraattori

Mitä pidit jutusta?
+1
108
+1
4
+1
1
+1
1
+1
1
+1
3

Kolumnit

Mika Heikkilä

Shoppailumania

Korona-aikana olen löytänyt verkkokaupat. Kivijalkakauppojen kannattajalle se aiheuttaa suurta syyllisyyttä. Olen...
Suvi Kauranen

Sivistymätöntä!

Tietämättömyys ja sivistymättömyys tapasivat olla häpeän aihe. Vasta näinä vuosina täysprimitiivit...

Viikon kysymys

Jos kuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa