Blogi Pääkirjoitukset

Aurinkorannikolle hiihtämään

Etelä-Suomen hiihtolomia vietetään parhaillaan. Kotiseuduillaan eteläsuomalaiset eivät tänä talvena hiihtämään ole päässeet, latuja ja rinteitä on pitänyt hakea Oulun yläpuolelta. Tai sitten Espanjan Aurinkorannikolta.

Aurinkorannikon yksi uskomattomimmista piirteistä on mahdollisuus lumen ja hiekkarannan yhdistämiseen samalla lomalla. Sierra Nevadan vuoristossa parin tunnin matkan päässä Fuengirolasta laskettelukausi on parhaimmillaan. Lunta riittää ja kun aurinko paistaa, rinteessä pärjää lähes t-paitasillaan. Huhtikuun hangilla Sierra Nevadassa näkee oikeasti laskettelijoita bikineissä.

Sierra Nevada on tällä hetkellä trendikäs ja kasvava matkailukohde. Se oli pitkään unohdettu, lähinnä paikallisten suosima kohde. Nyt Sierra Nevadaa hehkutetaan ja se kerää kehuja kaikissa mahdollisissa yhteyksissä. Esimerkiksi tammikuun Matka -messuilla Helsingissä Sierra Nevadan laskettelumatkoja kyseltiin paljon. Ennen kyselyt ovat olleet lähinnä yksittäisiä, joidenkin himoharrastajien tekemiä.

Sierra Nevadan nousu trendikkääksi lomakohteeksi on tuonut myös matkanjärjestäjien arkeen piristystä. Nyt eteläiseen Espanjaan voi myydä muutakin kuin ranta- tai golflomia. Muutenkin tarjonta alueen matkailussa on monipuolistunut, esimerkiksi kulinarismin ja viinin ympärille tehtävät matkat lisääntyvät kovaa vauhtia.

Matkailu Aurinkorannikolle kasvaa jatkuvasti, huolimatta lentämiseen liitettävistä ilmastovaikutuksista. Hiilijalanjälki Helsingistä Málagaan lentäessä on melkoisesti pienempi, kun Bangkokiin lennettäessä. Toistaiseksi nopeita junamatkoja Pohjois-Euroopan ja Málagan välillä ei ole ryhdytty ainakaan aggressiivisesti markkinoimaan. Ehkä senkin aika on pian.

Pääkirjoitus

Mitä pidit jutusta?
+1
6
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Milloin suunnittelet matkustavasi Espanjaan seuraavan kerran?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa