Koronaseuranta Uutiset

Aurinkorannikko pysyy todennäköisesti kaksi viikkoa ykkösvaiheessa

Terveysministeri Salvador Illa ei lupaillut ylimääräistä joustoa Málagan provinssille.

Terveysministeri Salvador Illa ei lämmennyt ajatukselle, että Málagan provinssi saisi siirtyä karanteenikevennysten toiseen vaiheeseen muun Andalusian kanssa jo viikon päästä.

 

Málagan ja Granadan provinssit pääsivät tänään maanantaina karanteenirajoitusten purkamisen 1. vaiheeseen. Muut Andalusian itsehallintoalueen provinssit pääsivät tuohon vaiheeseen jo viikko sitten ja odottelevat nyt pääsevänsä viikon kuluttua jo 2. vaiheeseen.

Myös Málagassa on esitetty toiveikkaita ajatuksia, että provinssimme pääsisi siirtymään 2. vaiheeseen jo viikon kuluttua, samalla kun valtaosa Andalusiasta. Terveysministeri Salvador Illa otti asiaan kantaa puheessaan sunnuntaina.

Illan viesti oli, että lähtökohtaisesti jokainen alue viettää kussakin vaiheessa kaksi viikkoa, ja etenee sen jälkeen seuraavaan vaiheeseen, jos tilanne sallii. Ministeri muistutti, että kahden viikon porrastus on laadittu turvallisuussyistä, sillä koronaviruksen maksimi itämisaika on arvioitu noin kahdeksi viikoksi.

Pieni takaportti nopeammalle siirtymälle ministeri Illan puheissa kuitenkin jäi. Hän totesi, että kahden viikon porrastuksesta pidetään kiinni, ellei ole ’erityisen päteviä syitä’ harkita tilannetta uudestaan.

Tällä hetkellä näyttää siis siltä, että ilman erityisen painavia syitä Aurinkorannikko yhdessä muun Málagan provinssin kanssa viettää 1. vaiheessa seuraavat kaksi viikkoa. Kannattaa myös muistaa, että mikäli koronapandemiassa ilmaantuu vakavia taka-askelia, on myös palautuminen ns. nollavaiheeseen mahdollista.

Mitä pidit jutusta?
+1
112
+1
4
+1
2
+1
9
+1
7
+1
27

Kolumnit

Pääkirjoitus

Kenen siivellä?

Finnair ilmoitti viikko sitten vähentävänsä lentovuorojaan entisestään lokakuusta alkaen. Ikävästi leikkaukset...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa