Urheilu

Huimia tuloksia Aurinkogolfissa

Kärkikamppailua greenillä.

Lauantaina pelattiin Aurinkorannikon Kokoomuksen järjestämä Aurinkogolf. Turnaus on jo perinteeksi muodostunut syksyn suurin golftapahtuma alueen suomalaisgolffareiden keskuudessa.

Peliareenana oli myös jo perinteeksi muodostunut El Paraison kenttä Marbellan ja Esteponan välillä. Olosuhteet olivat kentän nimen mukaiset. Sää oli tyyni ja Aurinkoinen.

Jesse Nurmikumpu avaamassa Seppo Lukkarin tarkkailevan silmän alla.

El Paraiso on tämän tyyppiselle kilpailulle mainio kenttä. Korkeammallakin tasoituksella pelaavat pysyvät hyvin mukana pelissä puistomaisella kentällä. Singelipelaajille kentän pituus asettaa omat haasteensa ja muutama väylä houkuttelee sankaritekoihin. Sankarigolffin pelaaminen on tunnetusti melkoista venäläistä rulettia, onnistuminen on mahdollista, mutta vaara katastrofista on ilmeinen.

Ladies in style. Kisan tyylikkäimmän joukkueen muodostivat Sirpa Juhala ja Tanja Lukkarila.

Aurinkogolf pelataan kahden hengen joukkueilla ja pelimuotona on scramble. Lyöntien jälkeen valitaan aina paremmin sijoittunut pallo ja molemmat pelaajat lyövät samasta paikasta. Tämä pelitapa tuottaa yleensä hurjia tuloksia, mitalisijat vaativat reilusti alle ihannetuloksen peliä.

Hurjasti edettiin nytkin. Voittajapariksi selvisi Ari Rinta-Pollari ja Kosti Uusitalo. He käyttivät kentän kiertämiseen yhteensä 71 lyöntiä, ja kun siitä vähennetään heidän joukkuetasoituksensa, nettotulos oli  58,7.  Voittajpari oli melko ylivoimainen, kakkoseksi kiilanneet Ismo Toivanen ja Seppo Siren pelasivat nettotuloksen 63,4. Mitalikolmikkoon saatiin myös naisia, kun Maija Päivölä ja Ritva Salmi kirjauttivat itselleen tuloksen 64,7.

Voittajien hymyä. Vasemmalla järjestäjä Ismo Toivanen, Kosti Uusitalo, pj. Matti Kairi ja Ari Rinta-Pollari.

Ennen palkintojen jakoa nautittiin El Paraison golfklubin mainio bbq -lounas. Klubiravintola on rakennettu vanhan fincan yhteyteen, se on persoonallinen ja viihtyisä.

El Paraison grillilounas on herkullinen. Esimerkiksi grillattu tonnikala oli yliveto.

Kilpailun koollekutsujana toimi Aurinkorannikon Kokoomuksen Ismo Toivanen ja käytännönjärjestelyistä huolehti Timo Juhala.

Mitä pidit jutusta?
+1
57
+1
6
+1
2
+1
6
+1
1
+1
5

Kolumnit

Viikon kysymys

Mitä suunnitelmia sinulla on juhannukseksi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa