Hyvinvointi

Arvosta elämää ja pidä huolta itsestäsi

Arvosta elämää ja pidä huolta itsestäsi, kannustaa Mila Gustavsson. (Kuva Janne Leipijärvi)

Aurinkorannikon sydänyhdistyksen terveystapahtuma järjestetään tämän viikon lauantaina hotelli Las Palmerasissa. Yksi päivän kiinnostavimmista puhujista on Mila Gustavsson-Lilius, joka kertoo oman tarinansa elämän muuttumisesta.

 

Sydänyhdistyksen terveystapahtuma valottaa sydänterveyden aihetta jälleen monipuolisesti eri kanteilta. Tänä vuonna tapahtumassa kuullaan myös HUS:ssa psykologina työskentelevää psykologian tohtori Mila Gustavsson-Liliusta. Hänen teemansa on ”Minun Tarinani – Psyykkinen sopeutuminen sydänsairauteen”.

Gustavsson-Lilius syntyi ns. sydänlapsena, eli synnynnäinen rakennevika sydämessään. Hän joutui jo vauvana jatkuvalle sydänlääkitykselle. Teini-iässä oireita tuli lisää, muun muassa rytmihäiriöitä. Tämä johti lisälääkitykseen ja lopulta 20-vuotiaana ensimmäiseen leikkaukseen, eli tahdistimen asentamiseen.

Tahdistimesta huolimatta sydänvika paheni tasaisesti ja varjosti Gustavsson-Liliuksen koko elämää. Lopulta vuonna 2012 oltiin siinä tilanteessa, että hän jaksoi vaivoin ottaa muutaman askeleen. Hän oli työkyvytön pyörätuolipotilas. Silloin hän lopulta sai sydämensiirron.

Nykyään Gustavsson-Lilius on 100% työkykyinen, hän harrastaa liikuntaa joka päivä ja kilpailee elinsiirtourheilijoiden kilpailuissa.

Mitä sairaus on opettanut hänelle elämästä, mitä sairaus vei pois, mitä onnistunut operaatio antoi? Muun muassa näihin kysymyksiin Mila Gustavsson-Lilius vastaa esityksessään.

Terveyspäivä:

Aurinkorannikon sydänyhdistyksen terveyspäivä järjestetään hotelli Las Palmerasin Colón-salissa lauantaina 26.10. Ohjelma alkaa klo 10 ja päättyy klo 16. Lisätietoja löytyy yhdistyksen Facebook-sivulta: facebook.com/AurinkorannikonSydanyhdistysRy.

 

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Suvi Kauranen

Kalsaripäivä

Aiheutin taannoin jälkikasvulleni häpeän hetkiä tunnustamalla julkisesti, televisoidussa haastattelussa, että sunnuntait...

Viikon kysymys

Rauhoittuuko Yhdysvaltain tilanne vallanvaihdon jälkeen?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa