Blogi

Annus horribilis

Tästä vuodenvaihteesta voisi sanoa, että ojasta allikkoon. Luottavin mielin hyvästeltiin vanha vuosi ja uusi toivotettiin tervetulleeksi. Koronarokote pelastaisi maailman, on kuitenkin lähtenyt käyntiin laiskanlaisesti. Nyt koronatartunnat paiskivat ennätyksiä Espanjassa, myös Málaga on luokiteltu erittäin riskialttiiksi alueeksi. Määräkset ja rajoitukset tekevät jojoa, niitä puretaan ja sitten taas kiristellään lähes viikottain.

Ikään kuin tässä ei olisi ollut jo tarpeeksi, niin saimme ärhäkän neitsytpyhimyksen riesaksemme. Filomena tuli ja laittoi tuulemaan ihan kunnolla. Vuosisadan lumimyräkkä ja paukkupakkaset, etenkin Keski-Espanjassa. Espanjan Ilmatieteen laitos varoitti jo kolme päivää ennen tulevasta vuosisadan lumimyrskystä. Madridin itsehallintoalueen hallitus vakuutti olevansa varautunut pahimpaan. Well planned, half done, ja tulos olikin sen mukaan. Siis kaaos, vastuullisille ei tullut mieleenkään liikennerajoitukset ennen lumimyrskyn alkua. Madridin varapormestari sanoi, että myrsky tuli tuntia odotettua aikasisemmin. Tunnistako oli kiinni? Madridin presidentti kehoitti kansalaisia putsaamaan lumensa itse. Kuinkahan monella on siellä lumilapiota, mutta onhan toki kaikilla ainakin lusikka.

Pienistä puroista syntyy iso joki. Mutta löytyi ainakin yksi lapiomies, Kansanpuolueen (PP) puheenjohtaja Pablo Casado. Jostain syystä julkaistiin video (liekköhän vahinko) uurastamisesta. Oli mukana lumitalkoista kolmen tai neljän terveyskeskuksen edustalla. Luvuissa voi sekaantua, siis ei varmaa lukua.

Nyt sitten vuosisadan pakkasilla nostetaan sähkön hintaa, mutta siitä on Cañada Realin (Madrid) asukkaiden turha huolestua, 4.000 taajaman alueen asukkaista ovat olleet ilman sähköä jo lokakuun alusta.

Kimmo Sahlman

Mitä pidit jutusta?
+1
3
+1
6
+1
2
+1
2
+1
8
+1
1

Kolumnit

Mika Heikkilä

Shoppailumania

Korona-aikana olen löytänyt verkkokaupat. Kivijalkakauppojen kannattajalle se aiheuttaa suurta syyllisyyttä. Olen...
Suvi Kauranen

Sivistymätöntä!

Tietämättömyys ja sivistymättömyys tapasivat olla häpeän aihe. Vasta näinä vuosina täysprimitiivit...

Viikon kysymys

Jos kuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa