Koronaseuranta Uutiset

Andalusian uudet rajoitukset

Vuorokauden vaihtuessa maanantaista tiistaihin astuvat voimaan Andalusian maakuntahallituksen säätämät uudet rajoitukset, joiden tavoitteena on koronapandemian hillitseminen.

 

Uudet rajoitukset astuvat voimaan klo 00.00 tiistaina 10.11. ja ovat voimassa kaksi viikkoa, eli maanantaihin 23.11. Seuraavassa koottuna keskeisiä asioita rajoituksista:

Ulkonaliikkumiskielto

Sama ulkonaliikkumiskielto, joka on ennen tiistaina ollut voimassa klo 23-06, laajenee nyt alkamaan illalla klo 22 ja päättymään aamuisin klo 07. Ulkonaliikkumiskiellon aikana saa kotoa poistua vain välttämättömiksi katsotuista syistä, kuten esimerkiksi lääkäriin, apteekkiin, huolehtimaan hoitoa tarvitsevista ja tietenkin töihin.

Yritysten aukiolot

Liiketoiminta ja muut vastaavat aktiviteetit jakautuvat kahteen ryhmään: välttämättömiin ja ei-välttämättömiin. Ei-välttämättömiksi katsottujen toimintojen pitää sulkea ovensa viimeistään klo 18. Tähän kuuluvat esimerkiksi ravintolat, baarit, elokuvateatterit, jne.

Välttämättömiksi katsotut liikkeet saavat pitää edelleen ovensa auki myös klo 18 jälkeen. Välttämättömiksi aloiksi on katsottu mm.

– Päivittäistavaraliikkeet

– Terveyskeskukset ja muut terveyspalvelut

– Eläinlääkärit ja -klinikat

– Optikko- ja ortopedialiikkeet

– Katsastustoimistot

– Huoltoasemat

– Kotiinkuljetukset (esim. ruuan)

Koulut ja oppilaitokset

Opinnot jatkuvat kuten tähänkin asti, eli lähiopetuksena. Koulut pysyvät auki. Poikkeuksena yliopistot, joissa siirrytään etäopetukseen.

Liikkumisrajoitukset

Koko Andalusian alueella kaikki kaupungit on suljettu. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, ettei kotikaupungistaan voi poistua, eikä mihinkään muuhun kaupunkiin saapua, kuin perustelluiksi katsotuista syistä. Tällaisia syitä ovat esimerkiksi töihin, kouluun, terveydenhoitoon ja muuhun vastaavaan kulkeminen. Esimerkiksi Aurinkorannikon suomalainen koulu toimittaa muualla kuin Fuengirolassa asuville perheille kulkuluvat, jotta lapset pääsevät kouluun normaalisti.

Poikkeuksena kaikkeen yllä kirjoitettuun on Granadan provinssi, missä pandemiatilanne on pahempi kuin muualla. Granadassa kaikki ei-välttämätön toiminta on suljettu ympäri vuorokauden seuraavat kaksi viikkoa.

Tämä on yhteenveto keskeisimmistä rajoituksista, ei kaikenkattava lista. Seuraamme tilannetta.

Mitä pidit jutusta?
+1
256
+1
16
+1
8
+1
13
+1
65
+1
41

Kolumnit

Suvi Kauranen

Kalsaripäivä

Aiheutin taannoin jälkikasvulleni häpeän hetkiä tunnustamalla julkisesti, televisoidussa haastattelussa, että sunnuntait...
Kimmo Sahlman

Annus horribilis

Tästä vuodenvaihteesta voisi sanoa, että ojasta allikkoon. Luottavin mielin hyvästeltiin vanha...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa